ΑΘΗΝΑ
04:06
|
15.07.2024
Το περουβιανό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα για εννέα Βολιβιανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένου του Έβο Μοράλες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Περού απαγόρευσε σε εννέα Βολιβιανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, την είσοδο στη χώρα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του περουβιανού υπουργείου Εσωτερικών.

Η κίνηση έρχεται μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων κατά της προέδρου, Ντίνα Μπολουάρτε, μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο.

25 διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας (την οποία συνδράμει ο στρατός) κατά την πρώτη φάση των διαδηλώσεων, οι οποίες εντάθηκαν ξανά τις τελευταίες ημέρες.

Η κυβέρνηση Μπολουάρτε κατηγορεί τη Βολιβία και τον ίδιο τον Έβο Μοράλες για υποκίνηση των διαδηλώσεων.

Πολλοί Βολιβιανοί πολίτες εισήλθαν στη χώρα τους τελευταίους μήνες για να ασκήσουν πολιτικές δραστηριότητες, κάτι που αντίκειται στη νομοθεσία για τη μετανάστευση, την εθνική ασφάλεια και την εσωτερική τάξη του Περού, ανέφερε η δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Έβο Μοράλες υποστήριξε δημόσια τον Καστίγιο και δηλώνοντας από την πρώτη στιγμή πως η αποπομπή και η επακόλουθη σύλληψή του ήταν παράνομη και αντισυνταγματική.

«Παρακολουθούμε στενά όχι μόνο τη στάση του κ. Μοράλες, αλλά και όσων εργάζονται μαζί του στο νότιο Περού… Ήταν πολύ ενεργοί στην προώθηση μιας κατάστασης κρίσης», είπε ο πρωθυπουργός του Περού, Αλμπέρτο Οταρόλα, στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για την απαγόρευση εισόδου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας του Περού, Χόρχε Τσάβες, κατηγόρησε επίσης αλλοδαπούς ότι υποκίνησαν διαδηλώσεις με σκοπό την ενθάρρυνση του αυτονομισμού στο νότο της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μοράλες και οι εκπρόσωποί του δεν ήταν άμεσα προσβάσιμοι για σχολιασμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου (upd)

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του προαστιακού μεταξύ Πάτρας – Ρίου

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Είκοσι έξι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα