ΑΘΗΝΑ
07:04
|
10.05.2024
Φωτορεπορτάζ του Κοσμοδρομίου από τη συγκέντρωση κατά του ΠΔ στο Πεδίο του Άρεως και έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αν τα υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας πόνταραν στην κακοκαιρία για την αναβολή της κινητοποίησης των καλλιτεχνών, των εργαζομένων στον πολιτισμό και των σπουδαστών καλλιτεχνικών σπουδών, τότε έχασαν. Η βροχή και τα προβλήματα, που δημιουργεί με ευλαβική συνέπεια η όποια κακοκαιρία στην Αθήνα, δεν εμπόδισαν τη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως με αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος, που εξισώνει τα πτυχία του κλάδου με απολυτήρια Λυκείου.

Όπως σημειώνει η ΠΟΘΑ:

«Κόντρα στην υποβάθμιση των σπουδών μας και την περαιτέρω περιθωριοποίηση του κλάδου μας, συνθήκες που απορρέουν από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, υπερασπιζόμαστε το κύρος της καλλιτεχνικής μας εκπαίδευσης και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η πολιτεία ν’ αναγνωρίσει έμπρακτα ότι είμαστε επαγγελματίες απόφοιτοι πολυετών απαιτητικών και εξειδικευμένων σπουδών και όχι  αμφισβητούμενων Κολεγίων ή Φροντιστηριακών ιδρυμάτων. Απώτερος στόχος παραμένει η δημιουργία νέου Νομοθετικού Πλαισίου, το οποίο θα περιλαμβάνει ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων. Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που μας δημιουργεί η απουσία αντιστοίχισης των πτυχίων μας είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας. Τώρα ήρθε η στιγμή που πρέπει ν’ αναλάβει  την ευθύνη της.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος όλης της χώρας ζητάει την έμπρακτη και ουσιαστική αναγνώριση της αξίας της καλλιτεχνικής του παιδείας και των επαγγελματικών κεκτημένων του, στο βαθμό που τους αξίζει».

Το φωτορεπορτάζ από το Πεδίο του Άρεως είναι του Κωνσταντίνου Ζήλου:

Στη συνέχεια, με πούλμαν, με τον ΗΣΑΠ και με κάποιες μηχανές τουλάχιστον 500 διαδηλωτές κινήθηκαν προς το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, όπου προχώρησαν σε νέα συγκέντρωση με τη συμμετοχή πολλών μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. Και αυτό το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό για την όλη κινητοποίηση. Οι διαδηλωτές ζητούν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και προς το παρόν δεν αποχωρούν.

Το φωτορεπορτάζ από το Μαρούσι είναι μια ευγενική παραχώρηση της Σοφίας Ιωαννίδη και αναγνωστών μας:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια: Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας περιμένει

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Σύστημα σύγχρονης πυρασφάλειας θα εγκατασταθεί στο Ηραίο Σάμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα