ΑΘΗΝΑ
04:37
|
24.04.2024
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κάλεσε τον διευθυντή της CIA να πιέσει το Ισραήλ να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κάλεσε χθες τον διευθυντή της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει τις «μονομερείς» κινήσεις κατά των Παλαιστινίων.

«Είναι σημαντικό μια επείγουσα παρέμβαση να πιέσει τη νέα ισραηλινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να σταματήσει τα μονομερή μέτρα της και να τηρήσει τις υπογεγραμμένες συμφωνίες», δήλωσε ο Αμπάς, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

«Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί ο πολιτικός ορίζοντας με βάση τα διεθνή ψηφίσματα, για να επιτευχθεί ασφάλεια και σταθερότητα για όλους στην περιοχή», είπε ο Αμπάς στον Μπερνς κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην προεδρική έδρα στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Ο Αμπάς ενημέρωσε επίσης τον Μπερνς για τις τελευταίες εξελίξεις και το πρόσφατο κύμα έντασης στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πριν συναντηθεί με τον Αμπάς, ο Μπερνς είχε συνομιλίες με τους αρχηγούς των παλαιστινιακών μηχανισμών ασφαλείας στη Δυτική Όχθη.

Ο επικεφαλής της CIA έφτασε στο Ισραήλ την Πέμπτη εν μέσω της όξυνσης της εντάσης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αύριο, ο Αμπάς πρόκειται να συναντηθεί στη Ραμάλα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επίσης περιοδεύει στην περιοχή και σήμερα θα συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από την ακροδεξιά κυβέρνηση, που σχημάτισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι επιθέσεις εναντίον των Αράβων έχουν αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Περίπου 35 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και δεκάδες τραυματίστηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οκτώ Ισραηλινοί σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε επίθεση με πυροβολισμούς κοντά σε συναγωγή στον παράνομο εποικισμό Νεβέ Γιακόβ στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ ένα άλλο επεισόδιο στην πόλη το Σάββατο άφησε πίσω του δύο ανθρώπους σοβαρά τραυματισμένους, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Είχε προηγηθεί εκτεταμένη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού την Πέμπτη, κατά την οποία ισχυρές δυνάμεις εισέβαλαν στη Τζενίν σκοτώνοντας ακαριαία εννιά άτομα και τραυματίζοντας 13 ακόμη.

Κατά την άφιξη του στο Τελ Αβίβ, ο Άντονι Μπλίνκεν υπογράμμισε την αμερικανική καταδίκη στα περιστατικά της Παρασκευής και του Σαββάτου, δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, σε όσα προηγήθηκαν την προηγούμενη μέρα στη Τζενίν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα