ΑΘΗΝΑ
17:02
|
02.05.2024
Eξετάζονται από το FBI προκειμένου να ανακτηθούν πληροφορίες για την τεχνολογία και τη δράση του, με το Πεκίνο να επιμένει πως ήταν μετεωρολογικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικά τμήματα από το κινεζικό, κατασκοπευτικό όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, μπαλόνι, ανέσυραν από τον Ατλαντικό Ωκεανό τα στρατιωτικά ερευνητικά συνεργεία, ελπίζοντας πως θα λάβουν σημαντικές πληροφορίες για την τεχνολογία και τη δράση του.

Σύμφωνα με τις στρατιωτικές αρχές, ανάμεσα στα τμήματα που εντοπίστηκαν, συμπεριλαμβάνονται οι αισθητήρες της ιπτάμενης κατασκευής και μεγάλο μέρος των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που έφερε.

Τα αντικείμενα που ανασύρθηκαν εξετάζονται από το FBI, καθώς οι ΗΠΑ υποστήριξαν ότι το μπαλόνι χρησιμοποιήθηκε σε επιχείρηση κατασκοπείας ευαίσθητων στρατιωτικών τοποθεσιών, παρότι το Πεκίνο εξακολουθεί να ξεκαθαρίζει ότι εισήλθε από λάθος στον αμερικανικό εναέριο χώρο και σκοποί του ήταν ερευνητικοί, κατά κύριο λόγο μετεωρολογικοί.

Το μπαλόνι, που καταρρίφθηκε ανοιχτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας στις 4 Φεβρουαρίου, ήταν το πρώτο από μια σειρά άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων που καταρρίφθηκαν από τον αμερικανικό στρατό τις τελευταίες ημέρες, πάνω από την Αλάσκα, τον Καναδά και τη λίμνη Χιούρον στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Καναδά και τα οποία σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ήταν μικρότερου μεγέθους από το κινεζικό μπαλόνι.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των συντριμμιών αυτών των ιπτάμενων κατασκευών συνεχίζονται, με τις αμερικανικές αρχές να μην τα συνδέουν με το Πεκίνο, αλλά να αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αρχικά ακόμα και αυτό της εξωγήινης κατασκευής που αργότερα διαψεύστηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα