ΑΘΗΝΑ
11:12
|
01.05.2024
Ο Αλέξανδρος Ζήλος βρέθηκε με τη φωτογραφική του μηχανή στο κέντρο της Αθήνας, όπου συναντήθηκαν οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης εμπνεύσεως αξιολόγησης συναντήθηκαν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας (και όχι μόνο) με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες, που παλεύουν για την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που απαξιώνει τις σπουδές τους.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας για να «ανοίξουν» στην κοινωνία τον αγώνα, που αυτές τις μέρες δίνεται στα σχολεία, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν-απέχουν από όλες τις διαδικασίες που αφορούν την αξιολόγηση.

Όπως επισημαίνει η ΔΟΕ, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποσκοπεί στο «να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Ένα σχολείο πανάκριβο για την οικογένεια, κατηγοριοποιημένο, που λειτουργεί με όρους επιχείρησης, μετρά έσοδα-έξοδα, αναζητά πόρους για να διασφαλίσει μία στοιχειώδη λειτουργία».

Οι κινητοποιούμενοι καλλιτέχνες βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στους δρόμους, στο πλαίσιο ενός αγώνα που δείχνει να κλιμακώνεται και να μην ατονεί από τις επάλληλες (και συνάμα αντικρουόμενες) εξαγγελίες της κυβέρνησης πως θα διαμορφώσει κάποιου είδους «λύση», για το χάος που προκάλεσε το ΠΔ85.

Ο Αλέξανδρος Ζήλος βρέθηκε με τη φωτογραφική του μηχανή στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα