ΑΘΗΝΑ
19:34
|
17.07.2024
Χημικά και ξύλο έξω, παρατεταμένο γέλιο και παράνοια μέσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρανταχτά γέλια ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Τέσσερα χρόνια για την Παιδεία», την ίδια ώρα που σημειωνόταν σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ λίγα μέτρα από το Μέγαρο σε εκπαιδευτικούς που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Την εκδήλωση μάλιστα διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Και ενώ αυτά συνέβαιναν έξω από το Μέγαρο Μουσικής, μέσα στο Μέγαρο Μουσικής συνέβη ένα τραγελαφικό περιστατικό. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού και όταν αυτός ανέφερε το έργο του για την Παιδεία, κάποιοι άρχισαν να γελάνε δυνατά, εξοργίζοντας τον αμήχανο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος λοιπόν, γελώντας αμήχανα δήλωσε «χαίρομαι που σας ακούω χαρούμενους. Αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας. Να ακούμε όλες τις απόψεις και να διαχειριζόμαστε κάθε κατάσταση και αναρωτιέμαι αν η προηγούμενη κατάσταση στην παιδεία ήταν για γέλια ή για κλάματα, όπως για παράδειγμα η παραβατικότητα μέσα στα πανεπιστήμια. Εμείς είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες».

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 47ο λεπτό:

Ο Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής, δήλωσε υπερήφανος για το έργο του στην Παιδεία την τελευταία τετραετία χαρακτηρίζοντάς το ως «επανάσταση» και δεν δίστασε να συμπληρώσει ότι «ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά το υλοποιήσαμε».

Το κάλεσμα των εκπαιδευτικών

«Θα τους χαλάσουμε τις φιέστες τους.

Ο Σύλλογος Αριστοτέλης, στα πλαίσια της υλοποίησης της πρότασης που κατατέθηκε στη σύσκεψη συντονισμού των εκπαιδευτικών σωματείων την Τετάρτη 15/2 αμέσως μετά τη μεγαλειώδη απεργία και κινητοποίηση, συνδιοργανώνει μαζί με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μουσικής, τη Δευτέρα 20/2, στις 17:00. Την Δευτέρα η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, παρουσία του πρωθυπουργού, οργανώνει εκδήλωση παρουσίασης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολούθησε την τελευταία τετραετία.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν ενάντια στη φιέστα Κεραμέως και Μητσοτάκη και την προσπάθεια διαφήμισης της καταστροφικής αντιεκπαιδευτικής τους πολιτικής της 4ετίας. Να δείξουμε στην πράξη και να βροντοφωνάξουμε ότι οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη, δεν υποτάχτηκαν αλλά αντίθετα ακύρωσαν τις προσπάθειες Κεραμέως και κυβέρνησης να επιβάλλουν τις ηλεκτρονικές εκλογές και να παρέμβουν στη λειτουργία των σωματείων, την τηλε-“εκπαίδευση” και την διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις κάμερες στην τάξη, την αυτοαξιολόγηση, τις εξετάσεις PISA.

Έχουμε χρέος απέναντι στις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που στις 15/2 βγήκαν στο δρόμο να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή της αξιολόγησης, της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του σχολείου της αγοράς της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, αλλά και της αντεργατικής πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας και της απογείωσης τής και της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων για την κερδοφορία των οικονομικών ελίτ.

Με τους αγώνες μας θα σπάσουμε το πέπλο της σιωπής των καλοταισμένων ΜΜΕ που ούτε είδαν ούτε άκουσαν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τη μέρα της συγκλονιστικής απεργίας στις 15/2.

ΔΕ ΘΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανησυχία δημοσιογράφων για τα εμπόδια στην παρακολούθηση δικών δημοσίου συμφέροντος

Αποκαταστάθηκε μερικώς η λειτουργία του τελωνείου των Ευζώνων-Βελτιωμένο το πύρινο μέτωπο

Βελτιώνεται η κατάσταση με την πυρκαγιά στο Σοφικό

Τρώνε οι σερβιτόροι από τα πιάτα ενός εστιατορίου;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα