ΑΘΗΝΑ
17:32
|
26.04.2024
Ένα ακόμα παιδί νεκρό, από τα δολοφονικά πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν 15χρονο Παλαιστίνιο πυροβόλησαν και σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις χθες το βράδυ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αζούν, ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα εισέβαλε στην πόλη αργά το βράδυ της Πέμπτης και όταν έφηβοι αντέδρασαν πετώντας πέτρες, οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ο Μοχάμεντ Νιντάλ Σαλίμ «σκοτώθηκε από σφαίρες που δέχθηκε στην πλάτη, που του έριξαν οι κατοχικοί στρατιώτες».

Ακόμα δύο άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε το υπουργείο, χωρίς να δώσει την ηλικία τους.

Η βία στη Δυτική Όχθη εντείνεται συνεχώς, με το Ισραήλ να πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές επιδρομές τον τελευταίο χρόνο, σκοτώνοντας εκατοντάδες Παλαιστίνιους.

Αργά την Κυριακή, η παλαιστινιακή πόλη Χουβάρα δέχτηκε επίθεση από Ισραηλινούς εποίκους, ώρες αφότου δύο έποικοι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς καθώς περνούσαν μέσα από την πόλη της βόρειας Δυτικής Όχθης.

Εκατοντάδες έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και αυτοκίνητα και πέταξαν πέτρες στη κατά τη διάρκεια της νύχτας και ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στο κοντινό χωριό Ζαατάρα.

Η δράση των εποίκων χαρακτηρίστηκε από Παλαιστίνιους και έναν Ισραηλινό στρατηγό ως «πογκρόμ», με προφανή υποστήριξη από κορυφαίους Ισραηλινούς πολιτικούς.

Τη Δευτέρα, ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Ισραηλινοαμερικανό αυτοκινητιστή και την Τετάρτη οι ισραηλινές δυνάμεις που αναζητούσαν υπόπτους σε προσφυγικό καταυλισμό κοντά στην Ιεριχώ σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν τρεις μεγάλης κλίμακας επιδρομές σε παλαιστινιακές πόλεις από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ στα τέλη του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένης μιας στη Ναμπλούς στις 22 Φεβρουαρίου που οδήγησε στον μεγαλύτερο αριθμό Παλαιστινίων νεκρών σε μία μόνο ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση από το 2005.

Τουλάχιστον 66 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων ενόπλων και πολιτών, έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του 2023, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Δεκατρείς Ισραηλινοί και ένας Ουκρανός τουρίστας σκοτώθηκαν σε παλαιστινιακές επιθέσεις την ίδια περίοδο, σύμφωνα με επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα