ΑΘΗΝΑ
12:29
|
18.04.2024
Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την έρευνα του Σέιμουρ Χερς προσπαθούν τα δυτικά μέσα, επιρρίπτοντας ευθύνες σε Ουκρανούς σαμποτέρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάθε ευθύνη ή εμπλοκή της κυβέρνησης του Κιέβου αρνήθηκε, με δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Republica, αρνήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, μετά το δημοσίευμα των New York Times, που αποπειράται να απομακρύνει τις υποψίες από την αμερικανική πλευρά, κατηγορώντας «φιλοουκρανικές ομάδες» ότι βρίσκοντας πίσω από την δολιοφθορά τον περασμένο Σεπτέμβρη.

«Η κυβέρνησή μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Και νομίζω ότι τα άρθρα χωρίς στοιχεία είναι επιβλαβή γιατί δίνουν την εντύπωση ότι φταίει η Ουκρανία. Περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας», ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

Συνεχίζοντας τα σενάρια, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την έρευνα του διακεκριμένου δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς ότι το σαμποτάζ στους αγωγούς ενορχηστρώθηκε από τις ΗΠΑ κατ’ εντολή του Τζο Μπάιντεν, η γερμανική Die Zeit υποστηρίζει σε άρθρο της ότι οι Γερμανοί ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει το σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες το οποίο φέρεται να ανήκει σε Ουκρανό πολίτη και να είναι νηολογημένο στην Πολωνία.

Οι New York Times, επανήλθαν επίσης, χθες Τετάρτη, με νέο ρεπορτάζ στο οποίο ισχυρίζονται πως οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών γνωρίζουν το όνομα του «ιδιωτικού χορηγού» του σαμποτάζ. Η ταυτότητά του δεν αποκαλύπτεται, αλλά σύμφωνα με διαρροές στον Τύπο φέρεται να πρόκειται για πλούσιο Ουκρανό που φέρεται να μην έχει σχέση με τον πρόεδρο Ζελένσκι και την κυβέρνηση.

Μεντβέντεφ: Δυτική προπαγάνδα

Οι ισχυρισμοί των μέσων ενημέρωσης ότι μια «φιλοουκρανική ομάδα» βρίσκεται πίσω από τη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream δεν είναι παρά προπαγάνδα, έγραψε από την πλευρά του στο Telegram ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Πρέπει να ήταν κάποιοι μοναχικοί καβαλάρηδες που μάχονται ενάντια στους καταραμένους Μοσχοβίτες. Μια χούφτα άδωξοι μπάσταρδοι που σώζουν τον κόσμο» έγραψε ο Μενβέντεφ σκωπτικά, χρησιμοποιώντας τον τίτλο της γνωστής ταινίας του Ταραντίνο.

«Πήγαν και βούτηξαν στη θάλασσα, ανατίναξαν δύο τεράστιους αγωγούς στον βυθό και εξαφανίστηκαν μέσα στο ηλιοβασίλεμα. Απαρατήρητοι. Σε μια θάλασσα γεμάτη πλοία του ΝΑΤΟ και διεθνή συστήματα παρακολούθησης», συμπλήρωσε ειρωνικά.

Τόνισε δε ότι η «ταινία» που έκανε πρεμιέρα αυτές τις ημέρες στα δυτικά ΜΜΕ, απέτυχε πλήρως μετά την πρεμιέρα της και αναρωτήθηκε γιατί έκαναν στροφή 180 μοιρών από το προηγούμενο σενάριό τους για «ρωσική σύνδεση» όσο αφορά στην δολιοφθορά στους αγωγούς και γιατί επιμένουν πως η «φιλοουκρανική ομάδα» δεν είχε δεσμούς με το καθεστώς του Κιέβου.

«Οι απαντήσεις είναι αρκετά σαφείς, δεδομένου του τρέχοντος αισθήματος μεταξύ των Ευρωπαίων που δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένοι με την προοπτική να χρεωθούν και νέες συνέπειες από τα πακέτα κυρώσεων της Δύσης, και να πληρώσουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την πτώση του βιοτικού επιπέδου σε άλλοτε πλούσιες χώρες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις στην Τεχεράνη από την Ε.Ε.

Οι ΗΠΑ «τιμωρούν» τον Μαδούρο με ξεπάγωμα των κυρώσεων σε πετρέλαιο και αέριο

Θα συνδράμει η Ελλάδα την επίθεση κατά του Ιράν;

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα