ΑΘΗΝΑ
02:36
|
27.07.2024
Το σωληνωτό αντικείμενο βρέθηκε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του τελευταίου εναπομείναντος άθικτου αγωγού Nord Stream.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Παρασκευή, ότι είναι σημαντικό να εντοπιστεί ένα αντικείμενο, το οποίο ανακαλύφθηκε δίπλα σε έναν από τους αγωγούς Nord Stream και συνέχισε δηλώνοντας, ότι θα πρέπει να διεξαχθεί με πλήρη διαφάνεια έρευνα, για τις εκρήξεις που έπληξαν τους αγωγούς τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους, ότι ήταν θετικό σημάδι ότι η Δανία προσκάλεσε τον ελεγχόμενο από τη Ρωσία φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού Nord Stream 2, για να βοηθήσει στη διάσωση ενός αγνώστου αντικειμένου που βρέθηκε κοντά στους αγωγούς της Βαλτικής Θάλασσας «Είναι σίγουρα θετικό όταν ο ιδιοκτήτης του αγωγού καλείται να συμμετάσχει σε πολύ σημαντικές φάσεις της έρευνας».

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν, ότι ένα σωληνωτό αντικείμενο, που προεξείχε περίπου 40 εκατοστά (16 ίντσες) από τον βυθό της θάλασσας και 10 εκατοστά σε διάμετρο, βρέθηκε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του τελευταίου εναπομείναντος άθικτου αγωγού Nord Stream από τον χειριστή του, Nord Stream 2 AG.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσδιοριστεί τι είδους αντικείμενο είναι, αν σχετίζεται με αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια, προφανώς σχετίζεται, και να συνεχιστεί αυτή η έρευνα. Και αυτή η έρευνα πρέπει να είναι διαφανής», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Τρεις από τους τέσσερις αγωγούς των συνδέσεων φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 επλήγησαν σε μια ακόμα ανεξήγητη έκρηξη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Ρωσία έχει κατηγορήσει τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τις εκρήξεις, ενώ οι Ευρωπαίοι ερευνητές δεν έχουν πει ποιος πιστεύουν ότι ευθύνεται για αυτό. Από την άλλη υπάρχει επίσης η έρευνα του βετεράνου της δημοσιογραφίας, Σίμουρ Χερς, την οποία η Ουάσινγκτον και πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να απαξιώσουν με κάθε τρόπο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα