ΑΘΗΝΑ
11:19
|
04.05.2024
Σήμερα προς έγκριση ψήφισμα στον ΟΗΕ που καταθέτουν Ρωσία και Κίνα, το οποίο ζητά ανεξάρτητη και αμερόληπτη διεθνή έρευνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα ενδέχεται να ζητήσει αποζημίωση για τις ζημιές που σημειώθηκαν από τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti που επικαλείται Ρώσο διπλωμάτη.

«Δεν αποκλείουμε αργότερα να τεθεί ζήτημα αποζημίωσης για ζημιές ως αποτέλεσμα της έκρηξης των αγωγών φυσικού αερίου στους Nord Stream», δήλωσε ο Ντμίτρι Μπιριχέφσκι, επικεφαλής του τμήματος οικονομικής συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι δυτικές χώρες αντιτίθενται στο σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταθέτουν από κοινού η Ρωσία και η Κίνα, το οποίο προτρέπει σε ανεξάρτητη και αμερόληπτη διεθνή έρευνα για τη δολιοφθορά στους αγωγούς και αναμένεται να συζητηθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

«Παρόλα αυτά, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επιμένουμε σε μια συνολική και ανοιχτή διεθνή έρευνα με την υποχρεωτική συμμετοχή και Ρώσων εκπροσώπων», τόνισε, επαναλαμβάνοντας την ρωσική θέση ότι οι έρευνες που διεξάγουν η Δανία, η Γερμανία και η Σουηδία δεν είναι επαρκείς, καθότι η Μόσχα, δεν έχει προσκληθεί στις έρευνες ούτε ενημερώνεται για τα ευρήματά τους.

Ο Μπιρισέφσκι δεν διευκρίνισε από ποιον θα ζητήσει αποζημίωση η Ρωσία, ενώ πρόσθεσε ότι το μέλλον των αγωγών δεν είναι ξεκάθαρο. «Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε για το μέλλον των αγωγών Nord Stream. Γενικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αγωγοί μπορούν να επιδιορθωθούν», σημείωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα