ΑΘΗΝΑ
11:13
|
02.05.2024
Έβδομη πυραυλική δοκιμή μέσα σε έναν μόλις μήνα από την Πιονγκγιάνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εκτόξευση δύο ακόμα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς προχώρησε σήμερα η Κορέα, συνεχίζοντας το μπαράζ οπλικών δοκιμών των τελευταίων εβδομάδων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας, οι δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την επαρχία Hwanghae της Βόρειας Κορέας λίγο πριν τις 8 το πρωί τοπική ώρα, προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, θαλάσσια περιοχή που το Τόκιο αποκαλεί Θάλασσα της Ιαπωνίας.

«Θα παρακολουθούμε στενά τις διάφορες δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας και θα διατηρήσουμε σταθερή στάση ετοιμότητας με βάση την ικανότητα να απαντάμε συντριπτικά σε οποιεσδήποτε προκλήσεις», ανέφερε η Σεούλ σε ανακοίνωσή της, ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση ανέφερε ότι τα βλήματα πιστεύεται πως έπεσαν έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας.

Οι δύο αυτές πυραυλικές δοκιμές, ήταν οι έβδομες μέσα στον Μάρτιο και υπογραμμίζουν τις αυξανόμενες στρατιωτικές εντάσεις στην περιοχή, καθώς ο ρυθμός των δοκιμών όπλων από την Πιονγκγιάνγκ και των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας έχει επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε περισσότερους από 20 βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Κρουζ σε 11 εκδηλώσεις εκτόξευσης φέτος και την περασμένη εβδομάδα διεξήγαγε, όπως ανέφεραν οι αρχές, μια τριήμερη άσκηση που προσομοίωσε πυρηνικές επιθέσεις σε στόχους της Νότιας Κορέας.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ προχώρησαν στα μεγαλύτερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους εδώ και πέντε χρόνια, με την ονομασία Freedom Shield, κίνηση που η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε ως πρόβα εισβολής στη Βόρεια Κορέα.

Ο βορειοκορεατικός στρατός αντέδρασε οργανώνοντας δικές του ασκήσεις και προχώρησε στη δοκιμή πυραυλικών εκτοξεύσεων από υποβρύχιο drone, ενώ εκτόξευσε, για δεύτερη φορά από την αρχή του χρόνου, και διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα