ΑΘΗΝΑ
06:30
|
05.05.2024
Λίγες ώρες πριν φτάσει στη Νότια Κορέα ακόμα ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, ο βορειοκορεάτης ηγέτης ζήτησε ισχυρότερα όπλα για την υπεράσπιση της χώρας του.,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε τους επιστήμονες της χώρας του να επεκτείνουν την παραγωγή πυρηνικών υλικών για στρατιωτική χρήση και να κατασκευάσουν ισχυρότερα όπλα, κατά τη διάρκεια συνάντησής το με αξιωματούχους του Ινστιτούτου Πυρηνικών Όπλων της χώρας.

Λίγο πριν την προγραμματισμένη άφιξη στην Νότια Κορέα αεροπλανοφόρου και ομάδας κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επανέλαβε τις προηγούμενες υποσχέσεις του για εκθετική αύξηση της παραγωγής πυρηνικών όπλων, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να είναι έτοιμη να τα χρησιμοποιήσει «ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε».

Το αεροπλανοφόρο USS Nimitz, ένα από τα μεγαλύτερα που διαθέτει ο στόλος των ΗΠΑ, έφτασε στο λιμάνι Μπουσάν της Νότιας Κορέας σήμερα Τρίτη, για εκτεταμένες ασκήσεις με τις δυνάμεις της Νότιας Κορέας στις οποίες θα συμμετέχουν βομβαρδιστικά με πυρηνική ικανότητα των ΗΠΑ και θα περιλαμβάνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά και άσκηση αποβίβασης αμφίβιων μονάδων Πεζοναυτών.

«Δεν πρέπει ποτέ να είμαστε ικανοποιημένοι με το έργο για την εδραίωση της πυρηνικής μας δύναμης και θα πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς να την ενισχύουμε σταθερά», τόνισε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Ο Κιμ υπογράμμισε επίσης, σύμφωνα με το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η πολιτική επέκτασης του οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας αποσκοπεί αποκλειστικά στην υπεράσπιση της χώρας, καθώς και στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Σύμφωνα με το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA), ο Κιμ ενημερώθηκε επίσης για ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πυρηνικών όπλων που ονομάζεται Haekbangashoe, που σημαίνει «πυρηνική σκανδάλη». Η ακρίβεια, η αξιοπιστία και η ασφάλεια του συστήματος επαληθεύτηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατων ασκήσεων προσομοίωσης πυρηνικής αντεπίθεσης, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Το νοτιοκορεατικό Yonhap ανέφερε ότι τα βορειοκορεατικά μέσα δημοσίευσαν επίσης για πρώτη φορά φωτογραφίες του Κιμ να επιθεωρεί κάτι που φαινόταν να είναι τακτικές πυρηνικές κεφαλές γνωστές ως Hwasan-31.

Σε ξεχωριστό ρεπορτάζ, το KCNA ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα την πρώτη δοκιμή ενός νέου υποβρύχιου όπλου που ονομάζεται Haeil – τσουνάμι στα Κορεάτικα – με την Πιονγιάνγκ να κάνει λόγο για απάντηση στις τελευταίες κοινές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, τις μεγαλύτερες σε κλίμακα εδώ και πέντε χρόνια.

Το Haeil έκανε υποβρύχιους ελιγμούς για 41 ώρες και 27 λεπτά παρακολουθώντας μια προσομοιωμένη διαδρομή που εκτείνεται σε μήκος 600 χιλιομέτρων πριν εκραγεί σε έναν στόχο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Χαμγκιόνγκ, ανέφερε το KCNA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα