ΑΘΗΝΑ
05:52
|
24.04.2024
Ο εν λόγω κεφτές (meatball) δεν είναι ακόμα έτοιμος για κατανάλωση και κανείς δεν τον έχει δοκιμάσει. Είστε έτοιμοι για μακαρόνια με μαμούθ;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια εταιρεία παραγωγής κρεάτων «ανέστησε», με βάση τα κύτταρα, εξαφανισμένο προϊστορικό μαλλιαρό μαμούθ με τη μορφή κρέατος που καλλιεργήθηκε σε εργαστήριο. Το «προϊόν» παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Nemo, ένα επιστημονικό μουσείο στην Ολλανδία

Ο Γιώργος Πέππου, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Vow, έγραψε σε άρθρο του 2021 ότι η startup εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων πιστεύει, ότι τα ζώα που εξημερώθηκαν από τους προγόνους μας δεν είναι το καλύτερο κρέας που μπορούμε να παράγουμε με τις νέες τεχνολογίες.

Η κλιματική αλλαγή, όχι ο άνθρωπος, ήταν ο λόγος που τα μαλλιαρά μαμούθ εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με έρευνα. Σύμφωνα με τον Guardian, η Vow έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής DNA από 50 είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων ειδών ψαριών, αλπακά, βουβαλιών, κροκοδείλων, καγκουρό και παγώνων.

Ένας άλλος στόχος, όπως δήλωσε ο συνιδρυτής της Vow, Τιμ Νόακεσμιθ, είναι να μεταβούν δισεκατομμύρια κρεατοφάγοι από τις παραδοσιακές ζωικές πρωτεΐνες στην κατανάλωση “καλλιεργημένου” κρέατος από κύτταρα που είναι γευστικά αλλά και θρεπτικά.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια βασική πρωτεΐνη που δίνει στο κόκκινο κρέας τη γεύση του, τη μυοσφαιρίνη του μαμούθ, μαζί με το DNA του πλησιέστερου ζωντανού συγγενή του μαλλιαρού μαμούθ, ενός αφρικανικού ελέφαντα, για να συμπληρώσουν τις αλληλουχίες που λείπουν και να δημιουργήσουν τη μυϊκή πρωτεΐνη του μαμούθ, σύμφωνα με τους ερευνητές της Vow και του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Βιομηχανικής του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ.

Startup makes giant meatball out of lab-grown mammoth meat

Σε συνεργασία με τη δημιουργική εταιρεία Wunderman Thompson, η Vow πήρε τα δείγματα DNA του ελέφαντα και του μαμούθ και τα τοποθέτησε σε βλαστικά κύτταρα από ένα πρόβατο για να αναπαραγάγει τα κύτταρα που χρησιμοποιήθηκαν για να αναπτυχθεί το πρώτο κρέας στον κόσμο από το εξαφανισμένο μαλλιαρό μαμούθ.

Το κρέας από μαλλιαρό μαμούθ δεν είναι ακόμη έτοιμο για κατανάλωση και κανείς δεν τον έχει δοκιμάσει. Τα προϊόντα καλλιεργημένου κρέατος μπορούν να αγοραστούν και να καταναλωθούν μόνο στη Σιγκαπούρη, την πρώτη χώρα που θα εγκρίνει την εμπορική πώληση καλλιεργημένου κρέατος το 2020. Παγκοσμίως, η νομοθεσία απαγορεύει την πώληση προϊόντων καλλιεργημένου κρέατος σε σούπερ μάρκετ ή εστιατόρια, σύμφωνα με το Vow.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα