ΑΘΗΝΑ
00:09
|
19.04.2024
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στις 12:00 κατά της τροπολογίας Βορίδη και υπέρ συνάδελφων τους που κλήθηκαν σε απολογία για «παράβαση καθήκοντος με δόλο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της οποίας η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ως το τέλος του ωραρίου.

Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για την τροπολογία Βορίδη και τις κλήσεις δημοτικών συμβούλων του Αγίου Δημητρίου σε απολογία για «παράβαση καθήκοντος με δόλο», επειδή σεβάστηκαν δύο πρωτόδικες αποφάσεις και δεν άσκησαν εφέσεις στη μετατροπή συμβάσεων 34 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά να λυθεί οριστικά και θετικά το ζήτημα της μετατροπής συμβάσεων και να καταργηθεί η εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά μόνο σε διεκδικήσεις εργαζομένων, την στιγμή που για κάθε διεκδίκηση ιδιώτη ή εργολάβου επιτρέπεται συμβιβασμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της και τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει για αύριο ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, όπως επίσης και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα) στις 12:00 το μεσημέρι.

Με την κινητοποίηση αυτή, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει αφενός την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που δίνει αγώνα για να λυθεί οριστικά και θετικά το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων τριάντα τεσσάρων (34) εργαζομένων από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.), και αφετέρου, την σφοδρή αντίθεση της στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας(Ν.Δ.) που θέλει να απαξιώσει και να υπονομεύσει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να εκχωρήσεις τις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες της στα μεγάλα ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι πρωτοφανές, αυταρχικό και άκρως επικίνδυνο να καλείται σε απολογία σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προφανέστατα κατόπιν άνωθεν πολιτικής κυβερνητικής εντολής, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, γιατί αρνήθηκε να ασκήσει έφεση επί των δύο (2) πρωτόδικων αποφάσεων και να αποδεχθεί την μετατροπή της σύμβασης των τριάντα τεσσάρων (34) εργαζομένων από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου, σε Αορίστου Χρόνου.

Τέτοιου είδους πράξεις, που βρίσκουν πάτημα σε Νόμους εκτρώματα, όπως ο 4915/2022 (το άρθρο 37 προβλέπει την υποχρεωτική έφεση εκ μέρους των Δήμων), αποτελούν «νάρκη» στα θεμέλια της δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γίνονται «όπλο» τρομοκράτησης και εκφοβισμού στα χέρια πολιτικών που κόπτονται για τα μεγάλα επιχειρηματικά και ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά αδιαφορούν πλήρως για τα συμφέροντα των πολιτών. Πρέπει εδώ και τώρα να καταργηθεί η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά μόνο σε διεκδικήσεις εργαζομένων την στιγμή που για κάθε διεκδίκηση ιδιώτη ή εργολάβου επιτρέπεται ο συμβιβασμός, ή κατάργηση δίκης και η μη άσκηση ένδικων μέσων, όπως επίσης και να ανακληθεί άμεσα κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και δίωξης Αιρετών που στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν πρόκειται να αποδεχθεί εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Θα σταθεί ασπίδα σε όσους επιλέγουν να στηρίξουν ενεργά και αποδεδειγμένα τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κόντρα σε όσους θέλουν την απαξίωση τους και την εκχώρηση τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα συνεχίσει να παλεύει για την αναβάθμιση του θεσμού και την ενίσχυση του με μόνιμο προσωπικό. Το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται, είναι επίκαιρο και επιτακτικό. Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα