ΑΘΗΝΑ
13:25
|
26.04.2024
Το κόμμα της Μελόνι πρότεινε την επιβολή προστίμων σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που χρησιμοποιούν ξένους όρους, αντί για ιταλικούς στις επίσημες επικοινωνίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κόμμα της πρωθυπουργού Τζιόρτζια Μελόνι πρότεινε την επιβολή προστίμων έως και 100.000 ευρώ σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που χρησιμοποιούν ξένους όρους, κυρίως αγγλικούς, αντί για ιταλικούς στις επίσημες επικοινωνίες.

«Δεν είναι μόνο θέμα μόδας, καθώς οι μόδες περνούν, αλλά η Αγγλομανία (έχει) επιπτώσεις για την κοινωνία στο σύνολό της», αναφέρει το κείμενο του νομοσχεδίου, ζητώντας την προστασία και την καλλιέργεια της ιταλικής γλώσσας.

Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε από νομοθέτες του εθνικιστικού κόμματος Brothers of Italy της Μελόνι και θα πρέπει να εγκριθεί και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου για να γίνει νόμος. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη για το πότε μπορεί να συμβεί αυτό.

Είπε ότι η εξάπλωση της αγγλικής «εξευτελίζει και αφανίζει» τα ιταλικά και πρότεινε ότι όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς έπρεπε να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του Δάντη για να προωθήσουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους.

Ορίζει επίσης ότι όλα τα ονόματα και τα ακρωνύμια που υποδεικνύουν θέσεις εργασίας σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία θα πρέπει να γράφονται στην τοπική γλώσσα, με τις ξένες λέξεις να επιτρέπονται μόνο εάν αποδειχθεί ότι είναι αδύνατο να μεταφραστούν.

Το νομοσχέδιο ανέφερε ότι η ευρεία χρήση των αγγλικών στην Ευρώπη ήταν «ακόμη πιο αρνητική και παράδοξη» δεδομένου ότι η Βρετανία είχε αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εάν το προσχέδιο γίνει νόμος, η κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να τακτοποιήσει γρήγορα τα του οίκου της. Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο Οκτώβριο, πρόσθεσε τον αγγλικό όρο «Made in Italy» στο όνομα της υπουργού βιομηχανίας, ενώ η ίδια η Μελόνι ρίχνει κατά καιρούς ξένες λέξεις στις ομιλίες της.

Στην εναρκτήρια ομιλία της στο κοινοβούλιο ως πρωθυπουργός τον Οκτώβριο, η Μελόνι περιέγραψε τον εαυτό της ως «αουτσάιντερ».

Το προσχέδιο νόμου έρχεται λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση κινήθηκε για να υπερασπιστεί αυτό που θεωρεί ως ένα άλλο σημαντικό μέρος της κουλτούρας της Ιταλίας, απαγορεύοντας τη χρήση τροφίμων που παράγονται σε εργαστήριο για τη διαφύλαξη της αγροδιατροφικής κληρονομιάς της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα