ΑΘΗΝΑ
00:00
|
07.05.2024
Παρότι υπερ-τετραπλασίασε το ποσό που προτίθεται να πληρώσει για να «κλείσει» τις υποθέσεις, η J&J εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως πρόκειται για παραπληροφόρηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Johnson & Johnson ανέβασε κατακόρυφα το ποσό που διατίθεται να πληρώσει για να πετύχει έναν συμβιβασμό απέναντι στις δεκάδες χιλιάδες αγωγές που αντιμετωπίζει στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία, η οποία κατηγορείται πως η βρεφική της πούδρα «Johnson’s Baby Powder» και άλλα της προϊόντα με βάση το ταλκ προκαλούν καρκίνο, αύξησε το ποσό που προτίθεται να πληρώσει από τα 2 στα 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι ισχυρισμοί είναι «παράξενοι», αλλά ελπίζει ότι η νέα προσφορά διακανονισμού θα βοηθήσει στο να μπει ένα τέλος στη νομική διαδικασία.

Η νέα προσφορά έχει σημαντική υποστήριξη από άτομα που συνδέονται με την υπόθεση, ανέφερε η J&J.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει περισσότερες από 40.000 αγωγές από πρώην πελάτες που ισχυρίζονται ότι η χρήση της βρεφικής πούδρας προκάλεσε καρκίνους.

Η φαρμακευτική σταμάτησε τις πωλήσεις της βρεφικής πούδρας με βάση το ταλκ στις ΗΠΑ το 2020, κάνοντας λόγο για «παραπληροφόρηση» που προκάλεσε μείωση της ζήτησης. Τον Αύγουστο ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αποσύρει το προϊόν από την αγορά παγκοσμίως το 2023.

Η εταιρεία πουλούσε τη βρεφική πούδρα για σχεδόν 130 χρόνια. Πλέον, συνεχίζει να πουλά μια έκδοση του προϊόντος που περιέχει άμυλο καλαμποκιού.

Η εταιρεία προσπαθεί να επιλύσει τις εναντίον της αγωγές σε πτωχευτικό δικαστήριο από το 2021, αφού πρώτα δημιούργησε μια θυγατρική υπεύθυνη για τις αξιώσεις.

Ωστόσο, μια προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου πτώχευσης έκρινε ότι, εφόσον η θυγατρική δεν βρισκόταν σε οικονομική δυσπραγία, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σύστημα πτώχευσης για να επιλύσει τις αγωγές.

«Η εταιρεία συνεχίζει να πιστεύει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι απατηλοί και στερούνται επιστημονικής αξίας», δήλωσε ο πρόεδρος του νομικού τμήματος της εταιρείας, Έρικ Χάας.

Ωστόσο, είπε ότι «η επίλυση αυτών των υποθέσεων στο δικαστικό σύστημα θα διαρκούσε δεκαετίες και θα επιβάλει σημαντικό κόστος στην LTL [Johnson & Johnson Subsidiary LTL Management LLC] και στο σύστημα, με τους περισσότερους ενάγοντες να μην λαμβάνουν ποτέ καμία αποζημίωση».

«Η επίλυση αυτού του ζητήματος μέσω του προτεινόμενου σχεδίου αναδιοργάνωσης είναι πιο δίκαιη και πιο αποτελεσματική, επιτρέπει στους ενάγοντες να αποζημιωθούν έγκαιρα και επιτρέπει στην εταιρεία να παραμείνει προσηλωμένη στη δέσμευσή μας να επηρεάσουμε βαθιά και θετικά την υγεία για την ανθρωπότητα».

Η Johnson & Johnson είπε ότι κέρδισε την πλειοψηφία των αγωγών ταλκ εναντίον της. Ωστόσο, έχει ως τώρα ορισμένες σημαντικές δικαστικές ήττες, συμπεριλαμβανομένης μιας απόφασης στην οποία επιδικάστηκε σε 22 γυναίκες αποζημίωση άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Johnson & Johnson υποστήριξε ότι περίπου 60.000 τρέχοντες ενάγοντες έχουν δεσμευτεί στην εταιρεία πως θα υποστηρίξουν έναν διακανονισμό υπό τους νέους όρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα