ΑΘΗΝΑ
08:53
|
06.05.2024
Διαδηλωτές απεργοί «πολιόρκησαν» τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παριζιάνοι διαδηλωτές μπήκαν για λίγη ώρα σήμερα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας LVHM. Σήμερα διεξάγεται η 12η γενική απεργία ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Η εκπληκτική κίνηση ήρθε μετά από δημοσιεύματα ότι ο όμιλος μόδας σημείωσε αύξηση πωλήσεων 17% το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωθώντας την τιμή των μετοχών του σε υψηλό ρεκόρ.

Η LVMH κατέχει πολλές πολυτελείς φίρμες, συμπεριλαμβανομένων των Christian Dior, Louis Vuitton, Moet και Hennessy. Ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου μέρους των μετοχών της εταιρείας, Μπέρναρντ Αρνό, έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Την Πέμπτη της περασμένης εβδομάδας, Γάλλοι διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του αμερικανικού κολοσσού διαχείρισης κεφαλαίων BlackRock.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία διαδηλώνουν εδώ και εβδομάδες αντιτιθέμενοι στη μεταρρύθμιση, που η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πέρασε χωρίς κοινοβουλευτική ψηφοφορία.

Το αγαπημένο του εστιατόριο, το La Rotonde, πυρπολήθηκε την περασμένη εβδομάδα από μια ομάδα περίπου 300 ταραχοποιών, οι οποίοι συγκρούστηκαν επίσης με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η σημερινή διαδήλωση γίνεται μία μέρα πριν από την έκδοση της δικαστικής απόφασης για το εάν η αμφιλεγόμενη κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει το νομοσχέδιο παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο είναι συνταγματική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα