ΑΘΗΝΑ
07:13
|
26.04.2024
«Δεν χρειάζεται να παίρνουμε τα χρήματα από τις τσέπες των εργαζομένων, υπάρχουν αρκετά στις τσέπες των δισεκατομμυριούχων»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργάτες σιδηροδρόμων και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους που απεργούν ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος εισέβαλαν για λίγο στο λόμπι του πύργου Euronext στο Παρίσι, σήμερα Πέμπτη, μετά από παρόμοιες ενέργειες τις προηγούμενες εβδομάδες εναντίον άλλων εταιρειών που θεωρήθηκαν συμβολικές.

Η Euronext είναι η αγορά κινητών αξιών, παλαιότερα γνωστή ως Χρηματιστήριο του Παρισιού, η οποία συγχωνεύτηκε με τα χρηματιστήρια του Άμστερνταμ, της Λισαβόνας και των Βρυξελλών τον Σεπτέμβριο του 2000 για να σχηματίσει το Euronext NV.

Μετά την ολοκλήρωση μιας γενικής συνέλευσης στο Gare de Lyon, περίπου 300 άτομα βγήκαν στον δρόμο με πορεία και κατευθύνθηκαν στο κτίριο, κατάφεραν να μπουν στο λόμπι και πλημμύρισαν την αίθουσα με καπνογόνα, φωνάζοντας συνθήματα, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη χρηματοδότηση των συντάξεων», δήλωσε ο συνδικαλιστής της Sud-Rail Φαμπιέν Βιλεντιέ. Όμως «δεν χρειάζεται να παίρνουμε τα χρήματα από τις τσέπες των εργαζομένων», τόνισε, «υπάρχουν αρκετά στις τσέπες των δισεκατομμυριούχων».

«Είμαστε εδώ, ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν θέλει, εδώ είμαστε!» φώναξαν οι απεργοί, παραμένοντας λίγα λεπτά στον χώρο πριν αποχωρήσουν, χωρίς ζημιές ή συγκρούσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, απεργοί με επικεφαλής τους σιδηροδρομικούς εργάτες εισέβαλαν με παρόμοιο τρόπο στο λόμπι των κεντρικών γραφείων της Louis Vuitton και νωρίτερα τον Απρίλη σε κτίριο που φιλοξενούσε χρηματοοικονομικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, της BlackRock.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα