ΑΘΗΝΑ
14:46
|
04.05.2024
Το κυνήγι, η μείωση των οικοτόπων και η μη διαθεσιμότητα αρκετών θηραμάτων, ήταν οι κύριοι λόγοι για την εξαφάνιση των τσιτάχ στην Ινδία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα τσιτάχ πέθανε στο Εθνικό Πάρκο Kuno της Ινδίας στην πολιτεία Πραντές, ενώ πρόκειται για το δεύτερο τσιτάχ, που πέθανε σε λιγότερο από ένα μήνα. Οι δασικοί υπάλληλοι δήλωσαν, ότι η αιτία θανάτου του αρσενικού 6χρονου ζώου δεν έγινε αμέσως γνωστή. Ήταν ένα από από τα 12 τσιτάχ, που μεταφέρθηκαν στην Ινδία από τη Νότια Αφρική τον Φεβρουάριο.

Η Ινδία επανέφερε τα τσιτάχ στο πάρκο πέρυσι, περισσότερα από 70 χρόνια αφότου το ζώο κηρύχθηκε επίσημα εξαφανισμένο στη χώρα. Στις 27 Μαρτίου, ένα θηλυκό τσιτάχ, που ήταν μέρος της πρώτης παρτίδας ζώων που έφεραν από τη Ναμίμπια, είχε πεθάνει από ύποπτη νεφρική πάθηση. Η επανεισαγωγή των τσιτάχ στην Ινδία έχει προκαλέσει ενθουσιασμό, ενώ οποιαδήποτε είδηση ​​σχετίζεται με αυτό έχει γίνει πρωτοσέλιδο.

Οκτώ τσιτάχ της Ναμίμπια – πέντε αρσενικά και τρία θηλυκά – μεταφέρθηκαν στην Ινδία πέρυσι εν μέσω ενθουσιασμού. Δώδεκα ακόμη τσιτάχ μεταφέρθηκαν στην Ινδία από τη Νότια Αφρική τον Φεβρουάριο. Όλα τα ζώα κρατήθηκαν αρχικά σε μια ελεγχόμενη ζώνη καραντίνας στο πάρκο στο Kuno πριν απελευθερωθούν τελικά στη φύση, ενώ μια ομάδα δασικών υπαλλήλων και γιατρών παρακολουθούσε τις κινήσεις τους.

Η χώρα καλωσόρισε επίσης τη γέννηση τεσσάρων τσιτάχ στις 29 Μαρτίου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ινδίας, Μπουπέντρα Γιαντάβ, είχε ανακοινώσει την είδηση, χαρακτηρίζοντάς το «σημαντικό γεγονός». Τα τσιτάχ έχουν μεγάλη συμβολική αξία στην Ινδία, καθώς αποτελούν μέρος πολλών παραμυθιών της χώρας, αλλά είναι επίσης το μόνο μεγάλο θηλαστικό που εξαφανίστηκε από την ανεξαρτησία του κράτους το 1947.

Το κυνήγι, η μείωση των οικοτόπων και η μη διαθεσιμότητα αρκετών θηραμάτων -μαύρων γατών, γαζέλας και λαγού- ήταν οι κύριοι λόγοι για την εξαφάνιση των τσιτάχ στην Ινδία. Κατά τη διάρκεια της βρετανικής κυριαρχίας, τα τσιτάχ εξαφανίστηκαν, επίσης μέσω του κυνηγιού επικηρυγμένων επειδή έμπαιναν σε χωριά και σκότωναν ζώα. Οι ειδικοί της άγριας ζωής χαιρέτησαν την επανεισαγωγή του ζώου στην Ινδία, αλλά ορισμένοι έχουν επίσης προειδοποιήσει για πιθανούς κινδύνους για αυτά από άλλα αρπακτικά και την έλλειψη αρκετού θηράματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα