ΑΘΗΝΑ
09:00
|
17.05.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Η ανάπαυση του πολεμιστή, σε μια ζεστή αγκαλιά…

Αντιγράφουμε από το άρθρο: «Τελειώνει το θέμα Παγώνη σήμερα. Δεν θα λέω ψέματα στον κόσμο» τόνισε η κα. Παγώνη, που τελικά δεν βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Ώρα ήταν να αρχίσετε να λέτε και αλήθειες κυρία Παγώνη, γιατί τα χρόνια της πανδημίας, μας λέγατε μπούρδες, να προσθέσουμε εμείς. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, τώρα, την επαύριον της πανδημίας, στους τομείς της οικονομίας, που ακόμη να συνέλθει από τα ανούσια lockdown, αλλά και της υγείας, από τις συνέπειες των εμβολίων.

Η εμμονή του, να ξαναβάλει υποψηφιότητα, μας επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ποιος (δεν) κυβερνά αυτή τη χώρα.

Ιωάννης «Τσαουσέσκου» Παναγόπουλος… και η «εκπροσώπηση» του εργατικού κινήματος, στην Ελλάδα, συνεχίζει, ενδεικτικό του χαμηλού έως ανύπαρκτου επιπέδου του.

Η «φροντίδα» των ΗΠΑ, είναι διαχρονικά… ίση και αταξική ανάμεσα σε ζώα και ανθρώπους.

Όλοι το ξέρουμε αυτό. The hard way. Να το πούμε και στη γλώσσα τους.

Έφυγε στα 96 του. Γεννήθηκε στο Χάρλεμ. Όπου και ίδρυσε βιβλιοθήκη γιατί «μία βιβλιοθήκη είναι το μέρος, στο οποίο οι άνθρωποι συναντιούνται, μαθαίνουν για τον κόσμο και ανακαλύπτουν νέες ιδέες», όπως είπε την ημέρα των εγκαινίων της.

Κολλητός του Φιντέλ, επικροτούσε την πολιτική του – ήταν κατά του εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας και γενικά διαφωνούσε με την εξωτερική πολιτική της χώρας του, όπως και για την εισβολή στην Γρενάδα- είχε «κόλλημα»  με την Κούβα και την επισκεπτόταν συχνά.
Πολιτικός ακτιβιστής, ήταν κατά της Χούντας και έκανε πολλές δηλώσεις τότε για αυτό, μαζί με την Μελίνα.

Από ένα σημείο και μετά μάλιστα, ασχολήθηκε μόνο με τον ακτιβισμό, κυρίως για την εξωτερική πολιτική της χώρας του, όπως γράψαμε. Λογικό, σήμερα, να του αφιερώσουμε τον χώρο του τραγουδιού, στη στήλη μας.

Σημειολογικά, στη φωτογραφία, η εξέλιξη της Αριστεράς, στον χρόνο…  από τον «άνθρωπο με το γαρύφαλλο», στον «άνθρωπο με το κανίς».

Τελείωσε το «ειδύλλιο», αν άρχισε και ποτέ. Ο (γκρίζος) λύκος κι αν εγέρασε…

Αυτό το θέαμα, που κάθονται στα θρανιάκια τους φρόνιμα φρόνιμα και ντινννν τινάζονται μόλις τους απευθύνονται και αρχίζουν να απαντούν κοιτώντας  στο υπερπέραν, χωρίς να ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρα σαν ερασιτεχνικά κακοφτιαγμένα ρομπότ, ε, αυτή την παρωδία, θέλω να ζήσω για να την δω. Μπορεί και όχι. Καλύτερα, Nickelodeon εκείνη τη μέρα.

Γιατί εμείς τώρα, δεν αιφνιδιαστήκαμε με αυτό  και απλώς επιβεβαιωθήκαμε;

…όπως σας υποσχέθηκα, εδώ, ο Μπελαφόντε, ντουέτο με την κυρία Νανά Μούσχουρη, σε ένα τραγούδι που ερμήνευσε πρώτη, η Σοφία Βέμπο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μενίδι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο γυναικοκτόνος

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα