ΑΘΗΝΑ
12:47
|
23.04.2024
Σε διάφορες επισκοπές της Ουκρανίας συγγενείς και φίλοι πένθησαν τους νεκρούς πεσόντες της Ουκρανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις επισκοπές Τσερνίβτσι-Μπουκόβινα, Βολίν, Βολοντίμιρ-Βολίν, Χάρκοβο, Ρίβνε, Κρεμεντσούγκ, Χμελνίτσκι και Μουκάτσεβο, θρήνησαν τους πεσόντες στρατιώτες, που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπίζοντας την Ουκρανία από τις ρωσικές επιθέσεις. 

Αυτό αναφέρει το Τμήμα Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στις 26 Απριλίου, ο ιερέας της Επισκοπής Τσερνίβτσι-Μπουκόβινα θρήνησε τον υπερασπιστή της πατρίδας, Ανατόλι Χοριαντσούκ. Ο ιερέας της ενορίας προς τιμήν της εικόνας Pochaiv της Θεοτόκου του χωριού Κέλμεντσι, τέλεσε την κηδεία του στρατιώτη. «Η Μητρόπολη Τσερνίβτσι-Μπουκόβινα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του ήρωα και ζητά από όλους, να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του», αναφέρεται στο μήνυμα.

Στις 27 Απριλίου, στην εκκλησία Πέτρου και Παύλου στο Λούτσκ, κληρικοί της Μητρόπολης Βολίν τέλεσαν την ιεροτελεστία του πένθους για τον πεσόντα υπερασπιστή της ΟυκρανίαςΑντρέι Τσερέφκο. Στη νεκρώσιμη ακολουθία προέστη ο γραμματέας της μητρόπολης, Αρχιερέας Μικόλα Μπονταρούκ, τον οποίο συνυπηρέτησαν ο πρύτανης του ναού, αρχιερέας Μπόχνταν Λίνικ, και κληρικοί της επισκοπής. Ο στρατιώτης θάφτηκε στο νεκροταφείο κοντά στο ναό.

Στις 28 Απριλίου, κληρικοί του διακονικού Ζίτνιβσκι της Επισκοπής Βολίν πραγματοποίησαν κηδεία για τον 31χρονο Όλεχ Νταβιντιούκ, ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο της Ουκρανίας. Στη νεκρώσιμη ακολουθία προέστη ο ηγούμενος του χωριού Γεννήσεως του Χριστού, ο ιερέας Τσερβίστα Ιωάννης Τσουντίνοβιτς, ο οποίος υπηρετήθηκε από κληρικούς του διακονικού. Ο στρατιώτης κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του χωριού.

Ο πολεμιστής ήταν κάτοικος του χωριού Στάρι Τσερβίστα, ο οποίος υπερασπίστηκε την πατρίδα του από τον Μάρτιο του 2022. Τον Ιανουάριο τραυματίστηκε στην περιοχή Λουχάνσκ. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να σωθεί. Ο στρατιώτης της Ουκρανίας πέθανε σε νοσοκομείο του Κιέβου. 

Στις 28 Απριλίου, η Μητρόπολη Βολοντίμιρ-Βολίν αποχαιρέτησε τους πεσόντες στρατιώτες Ρομάν Τυβονιούκ και Βολοντίμιρ Ντάτσιουκ στην ενορία Νοβοβολίνσκι. «Συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα, φίλοι και αδέρφια, καθώς και πολλοί άνθρωποι ήρθαν αυτή την ημέρα, για να δώσουν τα τελευταία τους σέβη στους στρατιώτες, καλύπτοντας το δρόμο με φρέσκα λουλούδια. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες. Ζητούμε τις προσευχές σας για την ανάπαυση των ψυχών των στρατιωτών Ρομάν και Βολοντίμιρ. Η προσευχή είναι ό,τι μεγαλύτερο και σημαντικότερο μπορούμε να κάνουμε για τις αθάνατες ψυχές τους», ανέφερε η Μητρόπολη.

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος, ο ηγούμενος του Ναού Οζεριάν στο Χάρκοβο, τέλεσε την ιεροτελεστία του πένθους για τον πεσόντα υπερασπιστή της πατρίδας του, Αντρέι Ολεξάντροβιτς Μπελιακόφ, στις 27 Απριλίου. Ο Αντρέι γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1974 στην πόλη Μερέφα της περιοχής Χάρκοβο. Ο Αντρέι εντάχθηκε στον στρατό στις 23 Νοεμβρίου 2022 και υπηρέτησε στην εταιρεία πληροφοριών. Πέθανε στις 15 Απριλίου 2023 κοντά στο χωριό Vodyane, στην περιοχή του Ντονιέτσκ.

Στις 28 Απριλίου, ο πατέρας Νικόδημος πένθησε τον πεσόντα στρατιώτη Κίμοβιτς Λοπάνσκι, ο οποίος γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1975 στο Χάρκοβο. Ο Κίμοβιτς υπερασπίστηκε την πατρίδα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στις 17 Ιουνίου 2022. Από τις 8 Φεβρουαρίου 2023, υπηρέτησε ως μέλος της ταξιαρχίας Νο. 66 κοντά στο χωριό Makiivka στην περιοχή Λουχάνσκ. Στις 11 Μαρτίου χάθηκε η επαφή με τον στρατιώτη και οι συγγενείς του έλαβαν μήνυμα ότι αγνοείται.

Στις 27 Απριλίου, σε χωριό της περιοχής Ρίβνε, ο πεσμένος στρατιώτης Ίχορ Ντμίτροβιτς μεταφέρθηκε στη νεκρώσιμη πομπή. Η νεκρώσιμος ακολουθία του πεσόντος υπερασπιστή τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Honoratka. Ο αρχιερέας Βιάτσεσλαβ Ντέμτσουκ, διάκονος της συνοικίας Ραντιβίλιεβνε στην υπηρεσία των ιερέων γειτονικών ενοριών, ηγήθηκε της τελετής της κηδείας. Ο Ίχορ Ντμίτροβιτς ήταν 42 ετών, στρατιώτης που πέθανε υπερασπιζόμενος την πατρίδα του, κοντά στην πόλη Κρεμίννα, στην περιοχή Σεβεροντόνετσκ, στην περιοχή Λουχάνσκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα