ΑΘΗΝΑ
09:53
|
05.05.2024
Ο νόμος που υπέγραψε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ θα απαλλάξει τις εταιρείες τεχνολογίας από όλους τους φόρους για τουλάχιστον 15 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, ανακοίνωσε χθες τη θέσπιση νόμου που καταργεί τους φόρους στις καινοτόμες τεχνολογίες, όπως η δημιουργία λογισμικού, ο προγραμματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη (AI), μεταξύ άλλων.

Ο νόμος που υπέγραψε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ θα απαλλάξει τις εταιρείες τεχνολογίας από όλους τους φόρους για τουλάχιστον 15 χρόνια.

«Μόλις υπέγραψα τον Νόμο για τα Κίνητρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας, ο οποίος καταργεί όλους τους φόρους (εισόδημα, περιουσία, κέρδη κεφαλαίου και δασμούς εισαγωγών) στις τεχνολογικές καινοτομίες, στον προγραμματισμό λογισμικού και εφαρμογών, στην τεχνητή νοημοσύνη, στην κατασκευή υλικού υπολογιστών και επικοινωνιών», έγραψε ο Μπουκέλε στο Twitter.

Ο νόμος υποτίθεται πως θα «συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας», δημιουργώντας περισσότερες θέσεις εργασίας για τους νέους και να δημιουργήσει ευκαιρίες για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο 41χρονος Μπουκέλε, ο οποίος έχει φυλακίσει το 2% σχεδόν του ενήλικου πληθυσμού της χώρας του στο πλαίσιο του «πολέμου κατά των συμμοριών», στοιχηματίζει σε αναδυόμενες τεχνολογίες για τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας. Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε το πρώτο κράτος στον κόσμο που υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα τον Ιούνιο του 2021, αψηφώντας τις αποτροπές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η κίνηση έχει πυροδοτήσει εκτεταμένη διαμάχη, αλλά η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ συνέχισε απτόητη να αγοράζει Bitcoin, παρά την πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων που ακολούθησε τις περσινές χρεοκοπίες και καταρρεύσεις του κλάδου. Ο Μπουκέλε φιλοδοξεί επίσης το Ελ Σαλβαδόρ να χρησιμοποιήσει τα ηφαίστειά του ως πηγή ενέργειας για την «εξόρυξη» Bitcoin.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα