ΑΘΗΝΑ
13:42
|
07.05.2024
Παράλληλα, το Πεντάγωνο δημοσίευσε και ένα ενημερωμένο δελτίο με όλον τον εξοπλισμό που έχει διαθέσει στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι στρατιωτικοί εργολάβοι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους θα λάβουν σύντομα παραγγελίες για πυρομαχικά πυροβολικού και αεράμυνας αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν στο Κίεβο.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το Πεντάγωνο σημειώνει ότι η διοίκηση Μπάιντεν αποφάσισε να διαθέσει ένα νέο πακέτο αξίας 1,2 δισ. δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει:

  • πρόσθετα συστήματα αεροπορικής άμυνας και πυρομαχικά
  • εξοπλισμό για να ενσωματωθούν δυτικά συστήματα αεράμυνας (εκτοξευτές, πύραυλοι και ραντάρ) στην ουκρανική αεράμυνα
  • πυρομαχικά για συστήματα ενάντια σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη
  • οβίδες των 155mm
  • υπηρεσίες εικόνας εμπορικών δορυφόρων
  • υποστήριξη για δραστηριότητες εκπαίδευσης και συντήρησης

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, αυτά προορίζονται να ικανοποιήσουν τις «πιο επείγουσες απαιτήσεις» της Ουκρανίας παρέχοντας «βραχυπρόθεσμα κρίσιμες δυνατότητες», ενισχύοντας την αεράμυνα και συντηρώντας το πυροβολικό του Κιέβου.

Ωστόσο, τα πυρομαχικά δεν θα σταλούν από τα αποθέματα του Πενταγώνου. Αντίθετα, η βοήθεια παρέχεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας (USAI), η οποία επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να συνάπτει συμβάσεις με τη στρατιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ, τους συμμάχους και τους εταίρους της. Η σημερινή ανακοίνωση «αντιπροσωπεύει την αρχή μιας διαδικασίας σύναψης συμβάσεων», διευκρίνισε το Πεντάγωνο.

Το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε επίσης σήμερα ένα ενημερωμένο δελτίο για τη στρατιωτική βοήθεια που διατέθηκε από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν – συμπεριλαμβανομένων και όπλων που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, όπως τα άρματα μάχης M1 Abrams. Όπως επισημαίνει το Πεντάγωνο, η συνολική αξία της βοήθειας υπερβαίνει τα 37,6 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 700 εκατομμύρια δολάρια είχαν αποσταλεί πριν από τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τους ρωσικούς υπολογισμούς, η Δύση συνολικά είχε μέχρι το τέλος του 2022 προμηθεύσει όπλα, πυρομαχικά και προμήθειες αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ουκρανικό στρατό μέχρι το τέλος του 2022.

Η ανακοίνωση του Πενταγώνου έρχεται εν μέσω αντιπαράθεσης μεταξύ του Μπάιντεν και της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί, σχετικά με την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον έχει αυτή τη στιγμή ένα εθνικό χρέος που εκτιμάται σε πάνω από 31 τρισεκατομμύρια δολάρια και καλεί το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα υψηλότερο όριο χρέους μέχρι την 1η Ιουνίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκλεισε το πέρασμα στην Ράφα – Ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ. της Γάζας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα