ΑΘΗΝΑ
16:06
|
04.12.2023
Εκτιμήσεις ότι η επιστροφή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο, γεννά ελπίδες για την αποκατάσταση του καθεστώτος Άσαντ και την άρση των κυρώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σαουδική Αραβία και η Συρία ξεκίνησαν εκ νέου το έργο των διπλωματικών αποστολών και στις δύο χώρες, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, περισσότερο από μια δεκαετία αφότου το Ριάντ διέκοψε τους δεσμούς λόγω των βάναυσων χειρισμών κυβέρνησης Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο.

«Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε να ξαναρχίσει τις εργασίες της διπλωματικής του αποστολής στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας», ανέφερε χθες Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η ανακοίνωση ήρθε δύο ημέρες μετά την επανεισδοχή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για τον τερματισμό της απομόνωσης του καθεστώτος Άσαντ.

Η Δαμασκός ανακοίνωσε επίσης την απόφαση να επαναλάβει τις εργασίες της διπλωματικής της αποστολής στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το συριακό κρατικό μέσο SANA, επικαλούμενο δήλωση επίσημης πηγής στο Υπουργείο Εξωτερικών.

«Με βάση τους βαθείς δεσμούς και την κοινή συσχέτιση των λαών της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, επιβεβαιώνοντας την βούληση και των δύο κοινοτήτων, και με βάση την εκτίμησή μας για τη σημασία της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των Αραβικών χωρών στην κατεύθυνση της κοινής δράσης, η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας αποφάσισε να ξαναρχίσει τις εργασίες της διπλωματικής της αποστολής στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αξιωματούχοι και αναλυτές εκτιμούν ότι η επανεισδοχή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο, αν και συμβολική, υποδηλώνει την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάσταση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ διεθνώς και ενδεχομένως για την άρση των καταστροφικών κυρώσεων κατά του καθεστώτος του.

Πηγή: CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρέντι Μπελέρης: Νέα αναβολή στο αίτημά του για άδεια ορκωμοσίας

Για συνενοχή σε εγκλήματα πολέμου εναντίον της Γάζας κατηγορείται η Ολλανδία

Επιθέσεις στη νότια Γάζα: Βομβαρδισμοί με νεκρά παιδιά «Τι τους έφταιξαν; Δεν έχουν έλεος;»

Γάζα: Χτύπημα σε στατόπεδο προσφύγων – Υγειονομική βόμβα τα σχολεία του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα