ΑΘΗΝΑ
06:43
|
27.04.2024
Η επίθεση του Μασκ στον Σόρος ήρθε λίγες μέρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι το Soros Fund Management πούλησε το σύνολο των μετοχών του στην Tesla.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ίλον Μασκ σήμερα χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter για να επιτεθεί στον Τζορτζ Σόρος, ισχυριζόμενος ότι ο τελευταίος «μισεί την ανθρωπότητα» και συγκρίνοντάς τον με τον «κακό» των κόμικ της Marvel, Μαγκνέτο.

Σε ένα tweet που έχει συλλέξει πολλά εκατομμύρια προβολών, ο Μασκ έγραψε ότι «ο Σόρος μου θυμίζει τον Μαγκνέτο» – τον μεταλλαγμένο αντι-ήρωα της σειράς κόμικ X-Men. Ο Μασκ εξήγησε τη στάση του για τον Σόρος όταν πιέστηκε από τον δημοσιογράφο Μπράιαν Κρασενστάιν, ο οποίος είπε ότι ο επιχειρηματίας γίνεται συχνά σάκος του μποξ, καθώς κάποιοι αντιτίθενται στις «καλές του προθέσεις», επειδή «διαφωνούν με τις πολιτικές του πεποιθήσεις».

«Υποθέτετε ότι έχουν καλές προθέσεις», απάντησε ο Μασκ στο Twitter νωρίς την Τρίτη. «Δεν είναι. Θέλει να διαβρώσει τον ίδιο τον ιστό του πολιτισμού. Ο Σόρος μισεί την ανθρωπότητα». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και της Tesla δεν προσέφερε άλλα στοιχεία για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του.

Επισημαίνεται ότι στο σύμπαν των ιστοριών της Marvel, ο Μαγκνέτο είναι επιζών του Ολοκαυτώματος.

Λίγο αργότερα, ο Μασκ κατηγορήθηκε από τον Ντέιβιντ Κέι, τον πρώην ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για την ελευθερία της έκφρασης, ότι προώθησε αντισημιτικούς ισχυρισμούς που συχνά συνδέονται με τον Σόρος. «Το Twitter υπό τον Μασκ φέρνει: εκδοχές της ελευθερίας του λόγου επιπέδου δημοτικού σχολείου, κουίσλινγκ απέναντι στις κυβερνητικές απαιτήσεις, αντισημιτισμός με δόλωμα τον Σόρος, εξτρεμισμός της 2ης τροπολογίας – και όλα αυτά μόνο στον δικό του λογαριασμό».

Η επίθεση του Μασκ στον Σόρος ήρθε λίγες μέρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο όμιλος κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου Soros Fund Management του δισεκατομμυριούχου επενδυτή είχε πουλήσει το σύνολο των μετοχών του στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων του Μασκ, Tesla, στα τέλη Μαρτίου.

Ο όμιλος του Σόρος είχε περίπου 132.000 μετοχές της Tesla στα τέλη του 2022, αλλά πούλησε ολόκληρο το μερίδιό του τους πρώτους μήνες του 2023 μετά την άνοδο της μετοχής κατά 68% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 11% τον περασμένο μήνα. Το hedge fund που υποστηρίζεται από τον Σόρος πούλησε επίσης άλλες μετοχές από το χαρτοφυλάκιό του, συμπεριλαμβανομένων μετοχών των Amazon και Alphabet.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Σόρος απέρριψε αυτό που αποκάλεσε «παρατραβηγμένους» ισχυρισμούς ότι επιδιώκει την άσκηση πολιτικής επιρροής μέσω του τρόπου με τον οποίο κινεί τα κεφάλαιά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα