ΑΘΗΝΑ
02:32
|
28.02.2024
Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας στο Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο στις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για «ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα» κάνει λόγο σε ανακοίνωση και κάλεσμά του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, αναφερόμενο στο χθεσινό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

Χθες το μεσημέρι ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αυτή τη φορά στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Τρεις συνάδελφοι μας καταπλακώθηκαν από τον έλικα προπέλας κατά την διάρκεια επισκευής πλοίου. Ο τραγικός απολογισμός, ένας νεκρός και δύο τραυματίες. Οι εργαζόμενοι στην Ζώνη βρίσκονται εδώ και έξι μήνες σε συνεχείς κινητοποιήσεις με το σωματείο τους, βάζοντας μπροστά το ζήτημα των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια της ζωής τους, το ζήτημα των ανύπαρκτων υπηρεσιών ελέγχου, καθώς και την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής της ΣΣΕ από όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως δεν ήταν η κακιά η ώρα, είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που αφήνει έρμαιο στα χέρια της εργοδοσίας τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ανάπτυξη που φέρνει στην
περιοχή, εμείς θρηνούμε νεκρούς συναδέλφους.


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων του Πειραιά και ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη της εργοδοσίας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια. Στην εργασιακή λαίλαπα που μας ετοιμάζουν εμείς απαντάμε με συσπείρωση και αγώνα. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν οι εργασιακοί μας χώροι να γίνονται απέραντες κοιλάδες των Τεμπών! Δίνουμε μαζικά το παρόν αύριο στο Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στην Ζώνη.

Όλοι αύριο Τετάρτη 31/05 στο Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο στις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή !

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Εκατοντάδες τρακτέρ από Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών. Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό έξω από την Κομισιόν.
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Δεν απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kellogg’s είναι η σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα

Δάνειο 60 δισ. δολαρίων αναζητά το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα