ΑΘΗΝΑ
06:29
|
15.07.2024
Με νέα 24ωρη απεργία συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της Ν/Ζώνης τον αγώνα τους μετά τι τραγικό εργατικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή σε έναν 47χρονο εργαζόμενο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 31 Μάη με πρώτη συγκέντρωση στις 10 π.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της Ν/Ζώνης τον αγώνα τους για να «γυρίζουμε σώοι σπίτι», μετά το εργοδοτικό έγκλημα με ένα νεκρό εργάτη και δύο τραυματίες. 

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργανώνει Παμπειραϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 31 Μάη στις 19.00, στην πλατεία Κοραή, καλώντας σε μαζική συμμετοχή.

Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, για το προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, οι εργαζόμενοι της Ν/Ζώνης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 30 Μάη, μαζική συγκέντρωση στην πύλη της Ζώνης του Περάματος και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» και «δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή», εργαζόμενοι στην Ν/Ζώνη Περάματος, έχοντας στο πλευρό τους σωματεία εργαζομένων από άλλους κλάδους, γυναικείους, Φοιτητικούς Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, με πορεία διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους του Περάματος, διατρανώνοντας με αποφασιστικότητα ότι: «Θέλουμε να γυρίζουμε ασφαλείς στα σπίτια μας, απαιτούμε την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης το ΕΚ Πειραιά και ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιά του ΚΚΕ.

Χθες το πρωί οι εργαζόμενοι της Ν/Ζώνης πραγματοποίησαν μαζική και δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου σε μια συμβολική κίνηση οι απεργοί κρέμασαν μαύρα πανιά στην πρόσοψη του υπουργείου Ναυτιλίας.

Απαιτούν:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου.
  • Άμεση κήρυξη της Τοπικής ΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών υποχρεωτικής για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου από το υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή της σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα για να στελεχωθεί και να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας και ο Πυροσβεστικός Σταθμός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ΛΑΡΚΟ και η εθνική καταστροφή μπροστά μας

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου (upd)

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του προαστιακού μεταξύ Πάτρας – Ρίου

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα