ΑΘΗΝΑ
05:50
|
27.04.2024
Η πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας και νυν επικεφαλής της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας, Ντίλμα Ρούσεφ, μετέφερε «καλά νέα» στον υπουργό Οικονομικών της Αργεντινής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αργεντινή βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ένταξη στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) της ομάδας BRICS, μετέδωσε χθες το πρακτορείο ειδήσεων Telam, επικαλούμενο την επικεφαλής της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας, Ντίλμα Ρούσεφ.

Η Ρούσεφ, πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, είπε στον Αργεντινό υπουργό Οικονομικών, Σέρτζιο Μάσα, ότι το διοικητικό συμβούλιο της NDB της επέτρεψε επίσημα να ψηφίσει υπέρ της εισόδου της Αργεντινής στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, ανέφερε η εφημερίδα.

«Σέρχιο, έχω καλά νέα, βρήκα το δρόμο. Το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε να προσθέσει την Αργεντινή στην τράπεζα. Θα ανακοινωθεί στη συνάντηση του Αυγούστου στη Νότια Αφρική», φέρεται να είπε η Ρούσεφ στον Μάσα στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στη Σαγκάη, προσθέτοντας ότι «είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να πάτε κατευθείαν στον Αύγουστο».

Η τράπεζα ιδρύθηκε από τα κράτη μέλη των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) το 2014. Οι πέντε οικονομίες του μπλοκ αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Η πρόταση για την ένταξη της Αργεντινής, με την υποστήριξη της Βραζιλίας, θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση των διοικητών της NDB που έχει προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στη Νότια Αφρική.

Για την Αργεντινή, η ένταξη στην τράπεζα προσφέρει την προοπτική πρόσβασης σε οικονομική βοήθεια, σημείωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Για να καλύψει τις προϋποθέσεις εισόδου, η Αργεντινή θα πρέπει να συνεισφέρει κρατικά ομόλογα στην τράπεζα BRICS αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων από το ταμείο της.

Οι συνομιλίες έρχονται σε μια περίοδο που η NDB διαπραγματεύεται με τη Σαουδική Αραβία για την αποδοχή του βασιλείου ως το δέκατο μέλος της τράπεζας BRICS.

Η NDB ξεκίνησε με σκοπό τη χρηματοδότηση υποδομών και βιώσιμης ανάπτυξης στα κράτη μέλη και σε άλλες αναδυόμενες οικονομίες. Στοχεύει επίσης να βοηθήσει τα κράτη μέλη να μειώσουν την εξάρτηση από το δολάριο και το ευρώ. Ο πολυεθνικός δανειστής συνεχίζει να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά του και περιλαμβάνει ήδη το Μπαγκλαντές, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ουρουγουάη και την Αίγυπτο. Έχει δανείσει 33 δισεκατομμύρια δολάρια σε περισσότερα από 96 έργα στα πέντε ιδρυτικά κράτη μέλη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα