ΑΘΗΝΑ
17:50
|
12.05.2024
Ο Τζιμπράν Νασίρ είχε επικρίνει την καταστολή σε βάρος του κόμματος PTI και την απόφαση να δικαστούν πολίτες σε στρατοδικεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σύζυγος ενός Πακιστανού δικηγόρου και ακτιβιστή για τα δικαιώματα δήλωσε ότι ο σύζυγός της «απήχθη».

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αργά το βράδυ της Πέμπτης, η σύζυγος του Τζιμπράν Νασίρ, Μάνσα Πασά, είπε ότι εκείνη και ο σύζυγός της επέστρεφαν στο σπίτι μετά από ένα δείπνο, όταν κάποιοι άνδρες άρπαξαν βίαια τον Νασίρ.

«Επιστρέφαμε στο σπίτι μας. Ένα λευκό αυτοκίνητο Vigo έκλεισε το αυτοκίνητό μας και κινήθηκε προς το όχημά μας. Περίπου 15 άνδρες με πολιτικά ρούχα τον πήραν βίαια», είπε στο βίντεό της, ζητώντας δακρυσμένη την ασφαλή επιστροφή του Νασίρ.

Αργότερα υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία, απαιτώντας δράση κατά των αγνώστων που άρπαξαν τον Νασίρ.

Ο 36 χροονος δικηγόρος είχε στο παρελθόν συμμετάσχει στις εκλογές της εθνικής συνέλευσης του Καράτσι και θεωρείται μία από τις πιο ηχηρές φωνές της χώρας κατά των παραβιάσεων των δικαιωμάτων.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν (HRPC), μια ανεξάρτητη ομάδα για τα δικαιώματα, εξέδωσε δήλωση αργά το βράδυ της Πέμπτης, εκφράζοντας τις βαθιές ανησυχίες της για την απαγωγή του Νασίρ.

«Η HRCP ανησυχεί βαθιά για τις αναφορές ότι ο δικηγόρος και ακτιβιστής Τζιμπράν Νασίρ έχει απαχθεί από άγνωστα ένοπλα άτομα στο Καράτσι. Απαιτούμε να ανακτηθεί αμέσως με ασφάλεια και οι απαγωγείς του να λογοδοτήσουν βάσει του νόμου», ανέφερε στο tweet της.

Η απαγωγή του δικηγόρου από το Καράτσι έρχεται εν μέσω μιας αδυσώπητης καταστολής κατά του κόμματος Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) του πρώην πρωθυπουργού και εκ νέου διεκδικητή της κυβέρνησης, Ιμράν Χαν.

Μετά τη σύλληψη του Χαν στο Ισλαμαμπάντ με κατηγορίες για διαφθορά στις 9 Μαΐου, μαζικές διαδηλώσεις ξέσπασαν σε όλη τη χώρα. Υποστηρικτές του PTI επιτέθηκαν σε δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών περιουσιών.

Χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων στελεχών του PTI και η κυβέρνηση του Σεχμπάζ Σαρίφ, η οποία σχηματίστηκε μετά από μια οιονεί αποστασία σε βάρος της κυβέρνησης του Χαν πέρυσι, έχει δηλώσει πως θα δικάσει ορισμένους από αυτούς που συνελήφθησαν σε στρατοδικεία.

Ο Νασίρ είχε επικρίνει την καταστολή σε βάρος του PTI και την απόφαση να δικαστούν πολίτες σε στρατοδικεία.

Ο Μάικλ Κούγκελμαν, διευθυντής του Ινστιτούτου Νότιας Ασίας στο Wilson Center με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, καταδίκασε την απαγωγή του Νασίρ μέσω Twitter.

«Ο Τζιμπράν Νασίρ είναι μια γενναία ψυχή που λέει την αλήθεια στην εξουσία και το κάνει για πολλά χρόνια. Ανησυχητικά νέα για την προφανή απαγωγή του και ελπίζω να απελευθερωθεί σύντομα», δημοσίευσε.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας εν μέσω της συνεχιζόμενης καταστολής σε βάρος του PTI.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σαμί Άμπρααμ, επικεφαλής ενός ειδησεογραφικού καναλιού, συνελήφθη στο Ισλαμαμπάντ. Αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από έξι ημέρες.

Στις 11 Μαΐου, ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Ιμράν Ρίαζ Χαν, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σιαλκότ στην επαρχία Παντζάμπ καθώς επρόκειτο να φύγει από τη χώρα.

Και οι δύο δημοσιογράφοι είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στον Χαν και το PTI.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 143 οι νεκροι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Πρόκληση από τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας – Απάντηση από το ΥΠΕΞ

Μπελγκόροντ: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (upd.)

Παιδιά σκοτώθηκαν από πτώση βόμβας κοντά σε νοσοκομείο του Σουδάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα