ΑΘΗΝΑ
06:39
|
25.04.2024
Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες για τις ελλείψεις ασθενοφόρων στα νησιά, πέθανε 19χρονη έγκυος, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ για τις συνθήκες του περιστατικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού με την 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της.

Οι συγγενείς αποδίδουν την τραγική κατάληξη στην καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

Τσαπανίδου για το περιστατικό

«Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, εν έτει 2023 να χάνονται συνάνθρωποι μας με αυτό τον τρόπο», σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, σε δήλωσή της αναφορικά με το θάνατο της 19χρονης εγκύου, στη Νέα Μάκρη, που «έφυγε από τη ζωή μαζί με το αγέννητο μωρό της, λόγω καθυστέρησης ασθενοφόρου όπως καταγγέλλει η οικογένειά της».

https://twitter.com/syriza_gr/status/1666365905163485187

Η Τσαπανίδου αναφέρει ότι «μια γυναίκα στην Κω πέθανε γιατί δεν υπήρχαν οδηγοί για τα ασθενοφόρα του νησιού» και «λίγες ώρες μετά, άλλη μια τραγική είδηση μας συγκλονίζει όλους». Τονίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ και αυτή η σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα, οφείλει να μας κινητοποιήσει άμεσα». «Η χώρα χρειάζεται ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνεται στις αυτονόητες ανάγκες όλων των ανθρώπων».

Λίγες ώρες νωρίτερα…

Τις σοβαρές ελλείψεις σε ασθενοφόρα στα νησιά έφερε στο φως το τραγικό περιστατικό με την 63χρονη που έχασε τη ζωή της στην καρότσα αγροτικού, που την μετέφερε σε νοσοκομείο.

Προβληματική παραμένει η κάλυψη με ασθενοφόρα μεγάλων νησιών, που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος, λέει η ΠΟΕΔΗΝ. Η νησιωτική χώρα δεν έχει ελλείψεις μόνο σε υγειονομικούς, αλλά και στο σύστημα παροχής επείγουσας βοήθειας, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα