ΑΘΗΝΑ
04:59
|
02.05.2024
Έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφοι, τραυματίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη διάρκεια επιδρομής στη Ραμάλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Παλαιστινιακή Αρχή κατήγγειλε σήμερα μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Δυτική Όχθη που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφοι.

«Οι άμεσες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων από Ισραηλινούς στρατιώτες κατοχής κατά τη διάρκεια εισβολής στη Ραμάλα αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης επίθεσης εναντίον Παλαιστινίων δημοσιογράφων και της διαρκούς παραβίασης όλων των νόμων και συνθηκών που παρέχουν προστασία στους δημοσιογράφους», ανέφερε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Πληροφοριών.

Ο φωτορεπόρτερ Μουμέν Σουμρέν τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα επικαλυμμένη με καουτσούκ, ενώ ο φωτορεπόρτερ Ραμπί αλ Μουνίρ πυροβολήθηκε με λαστιχένια σφαίρα στην περιοχή της κοιλιάς. Και οι δύο χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εκτόξευσαν δακρυγόνα στις ομάδες Τύπου που κάλυπταν τις συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και παλαιστίνιων νέων που πυροδοτήθηκαν από την κατεδάφιση της οικογενειακής κατοικίας ενός Παλαιστίνιου υπόπτου για εμπλοκή σε επίθεση το 2022.

Η Παλαιστινιακή Αρχή προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους δημοσιογράφους και να μην περιμένει τον επόμενο θάνατο, υπενθυμίζοντας εμμέσως την Παλαιστίνια δημοσιογράφο του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Ακλέχ, που σκοτώθηκε από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές τον Μάιο του 2022, ενώ κάλυπτε μια ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή στη Δυτική Όχθη.

Εν τω μεταξύ, το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων καταδίκασε «τις συνεχείς επιθέσεις και τα συστηματικά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων δημοσιογράφων» και αναμένει ότι «θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να διωχθούν αυτοί οι εγκληματίες δολοφόνοι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Τα σημερινά επεισόδια σημειώθηκαν κατά την κατεδάφιση της κατοικίας του Ισλάμ Φαρούκ, ο οποίος κατηγορείται από τις ισραηλινές αρχές για βομβιστική επίθεση στην Ιερουσαλήμ τον Νοέμβριο του 2022. Σε αντίποινα για τέτοιες επιθέσεις, το Ισραήλ καταστρέφει τα σπίτια των οικογενειών Παλαιστινίων που κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα