ΑΘΗΝΑ
22:38
|
09.05.2024
Παράλληλα, σημειώθηκε μια μικρή αύξηση και στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην εγχώρια κινεζική αγορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες εξήγαγαν 1,76 εκατομμύρια οχήματα τους πρώτους πέντε μήνες του 2023, κάτι που συνιστά αύξηση κατά 81,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM).

Οι ειδικοί του κλάδου τόνισαν ότι η κινεζική αγορά οχημάτων έχει αρχίσει να ανακάμπτει από τον Απρίλιο, αλλά προειδοποίησαν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις για τις αυτοκινητοβιομηχανίες στο να επιτύχουν αύξηση πωλήσεων για ολόκληρο το έτος.

Στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η CAAM την Παρασκευή έδειξαν ότι τα επιβατικά οχήματα αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών από την Κίνα. Από τον Ιανουάριο έως το τέλος Μαΐου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 96,6% και ανήλθαν συνολικά σε 1,46 εκατομμύρια μονάδες. Παράλληλα, οι εξαγωγές επαγγελματικών αυτοκινήτων ανήλθαν σε 291.000 μονάδες σημειώνοντας αύξηση 30,9%.

Οι εξαγωγές ενεργειακών οχημάτων – συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων, των plug-in υβριδικών και των οχημάτων υδρογόνου – αυξήθηκαν κατά περίπου 50% στις 457.000 μονάδες τους πρώτους πέντε μήνες του έτους.

Η CAAM σημείωσε ότι οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης αποδίδονται κυρίως στις χαμηλότερες συγκριτικές βάσεις του 2022, οι οποίες προέκυψαν από τον σημαντικό αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 και της κινεζικής πολιτικής απέναντί της στην παραγωγή και τις πωλήσεις.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων μέσα στην Κίνα ανήλθαν συνολικά σε 26,86 εκατομμύρια μονάδες το 2022, σημειώνοντας μια μέτρια αύξηση της τάξης 2,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις και η παραγωγή οχημάτων άρχισαν να ανακάμπτουν τον Ιούνιο του 2022, μετά από κρούσματα Covid-19 που ουσιαστικά διέκοψαν τις αλυσίδες εφοδιασμού για σχεδόν δύο μήνες και οδήγησαν σε έλλειψη εξαρτημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, ειδικά στη Σαγκάη, η οποία αντιμετώπισε τα πιο σοβαρά lockdown.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Τουρισμός, εργασιακή βαρυχειμωνιά και τα μαγευτικά «νησιά Νταχάου» 

Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου την Τετάρτη-Αύξηση αποθεμάτων από ΗΠΑ

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα