ΑΘΗΝΑ
13:21
|
01.05.2024
Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων για την απάνθρωπη βαναυσότητα των διακινητών προς αυτούς, με ξυλοδαρμούς, φωνές, βρισιές και ταπείνωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προθεσμία να απολογηθούν αύριο, Τρίτη, πήραν οι 9 Αιγύπτιοι, ηλικίας 20 έως 40 ετών φερόμενοι ως οι διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο με 78 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους μετανάστες, που σημειώθηκε στην Πύλο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι κατηγορούμενοι, πέρασαν σήμερα Δευτέρα (19/6) το κατώφλι της ανακρίτριας με βαρύτατες κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Τραγική εικόνα, οι συγγενείς των αγνοουμένων, που έξω από τα Δικαστήρια φώναζαν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων, μήπως μάθουν κάτι νεότερο για την τύχη τους, την ώρα που διίστανται οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των επιβαινόντων.

Οι κατηγορούμενοι, πλην ενός, αρνούνται την συμμετοχή τους στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου. Ωστόσο, τους έχουν κατονομάσει ως διακινητές, κάποιοι από τους διασωθέντες του τραγικού ναυαγίου, οι οποίοι κλήθηκαν χθες από τη δομή της Μαλακάσας, όπου διαμένουν, να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις.

Οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις για τη βαναυσότητα των διακινητών και τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούσαν στο σκάφος σοκάρουν. Ξυλοδαρμοί, φωνές, βρισιές, ταπείνωση. Στις πέντε ημέρες ταξιδιού από τη Λιβύη και έως ότου συναντήσουν τον θάνατο, οι μετανάστες στο σαπιοκάραβο βίωσαν την κόλαση από τους διακινητές-«βασανιστές» τους. «Μας έδιναν φαγητό μόνο αν τους δίναμε λεφτά. Μας έβριζαν και μας χτυπούσαν» λένε και αναφέρουν πως τα παιδιά και οι γυναίκες ήταν στα αμπάρια. Οι διακινητές δεν δίστασαν να στοιβάξουν τους ανθρώπους παντού μέσα στο αλιευτικό, ακόμα και στα ψυγεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα