ΑΘΗΝΑ
13:08
|
06.05.2024
Τον περασμένο Απρίλη εισέβαλαν σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, στην Καλαμαριά και ανάγκασαν τους διοργανωτές να κατεβάσουν τα έργα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 11 ανήλθε ο αριθμός των δραστών που ταυτοποιήθηκαν για την εισβολή κουκουλοφόρων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», στην έκθεση του Σεργκέι Αντρέεφσκι από τη Βόρεια Μακεδονία, τον περασμένο Απρίλιο, στην Αρετσού Καλαμαριάς.

Μετά την ταυτοποίηση των πρώτων πέντε ατόμων – τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα – που συμμετείχαν στο τάγμα εφόδου που έκανε «ντου» στην έκθεση του καλλιτέχνη στην αίθουσα τέχνης

Σε αυτήν περιγράφονται τα αδικήματα της παράνομης βίας με ρατσιστικά κίνητρα (κατά συναυτουργία), της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, όπως επίσης της τέλεσης βιαιοπραγιών και πράξεων διχόνοιας.

Οι εισβολείς, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, υποχρέωσαν τους διοργανωτές να κατεβάσουν τα έργα και στη συνέχεια έβαλαν κόκκινες κορδέλες στην είσοδο, απαγορεύοντας την πρόσβαση, ενώ σκόρπισαν φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο.

Είχαν μάλιστα αναρτήσει στο διαδίκτυο βίντεο με τις πράξεις τους, με τους ίδιους να αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη της «Χρυσής Αυγής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα