ΑΘΗΝΑ
15:19
|
03.05.2024
Οι χώρες της ομάδας BRICS αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και περίπου το 26% της παγκόσμιας οικονομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αιθιοπία, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Αφρικής, ζήτησε να ενταχθεί στο μπλοκ των αναδυόμενων αγορών BRICS, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών.

«Αναμένουμε ότι οι BRICS θα μας δώσουν μια θετική απάντηση στο αίτημα που υποβάλαμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μέλες Άλεμ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ENA, προσθέτοντας ότι η Αιθιοπία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με διεθνείς θεσμούς που μπορούν να προστατεύσουν τα συμφέροντά της.

Η Αιθιοπία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της Αφρικής, αλλά η οικονομία της κατατάσσεται μόλις στην 59η θέση στον κόσμο και έχει την μισή δυναμικότητα από την πιο ασθενή οικονομικά χώρα των BRICS, τη Νότια Αφρική.

Οι χώρες BRICS αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και περίπου το 26% της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ οι χώρες που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στην ομάδα συνεχώς αυξάνονται.

Πέρυσι η Αργεντινή, η 23η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, δήλωσε ότι έλαβε την επίσημη υποστήριξη της Κίνας για να ενταχθεί στην ομάδα, η οποία θεωρείται ως μια ισχυρή εναλλακτική λύση των αναδυόμενων αγορών έναντι της Δύσης, ενώ στις αρχές του μήνα ενδιαφέρον δήλωσαν το Μπαγκλαντές και η Αίγυπτος, αλλά και το Καζακστάν και η Βενεζουέλα.

Στην Νότια Αφρική η επόμενη σύνοδος

Εντωμεταξύ, η Νότια Αφρική ανακοίνωσε, χθες Πέμπτη ότι θα φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο κορυφής τον Αύγουστο, όπως είχε προγραμματιστεί, βάζοντας τέλος στις φήμες για αλλαγή του τόπου συνάντησης λόγω των προβλημάτων που πιθανά να αντιμετωπίσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα πιθανά προβλήματα αφορούν στο ένταλμα που έχει εκδώσει εις βάρος του Ρώσου προέδρου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και φέρνει σε δύσκολη θέση τη Νότια Αφρική πως ως μέλος του Δικαστηρίου είναι υποχρεωμένη να το εκτελέσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα