ΑΘΗΝΑ
15:53
|
06.05.2024
Ο Μόντι ενημέρωσε τον Πούτιν για τις πρόσφατες διεθνείς επαφές του και επανέλαβε την έκκλησή του για διάλογο για την εξεύρεση λύσης για τη σύγκρουση…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επικοινώνησαν τηλεφωνικά σήμερα. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η σημερινή επικοινωνία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία της ινδικής πλευράς.

Στις συνομιλίες τους, οι δύο ηγέτες εξέτασαν την πρόοδο στη διμερή συνεργασία και αντάλλαξαν απόψεις για περιφερειακά και παγκόσμια θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ανέφερε το γραφείο του Ινδού πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον Μόντι για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το ανακοίνωση του γραφείου του, ο Μόντι επανέλαβε την έκκλησή του για διάλογο και διπλωματία για την εξεύρεση λύσης για τη σύγκρουση στην Ουκρανία:

«Κατά τη συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκλησή του για διάλογο και διπλωματία».

Ο Μόντι ενημέρωσε τον Πούτιν για τις πρόσφατες διεθνείς επαφές του, μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή και να συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση της Ειδικής και Προνομιακής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Από τον Απρίλιο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023, το διμερές εμπόριο Ινδίας-Ρωσίας έφτασε τα 45 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας τον στόχο των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025 που είχαν θέσει οι δύο ηγέτες αρκετά χρόνια πριν. Η Ρωσία έχει μετακινηθεί από την 25η στην 7η θέση μεταξύ των Ινδών εμπορικών εταίρων, μετά τις ΗΠΑ, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και την Ινδονησία.

Η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από τις 4 Ιουλίου που θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τις διαδικασίες της G20, της οποίας προεδρέυει φέτος η Ινδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα