ΑΘΗΝΑ
11:07
|
03.05.2024
Η Παλαιστινιακή Προεδρία καλεί τη διεθνή κοινότητα «να σπάσει την επαίσχυντη σιωπή της».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι ένας 21χρονος Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε από τον ισραηλινό στρατό στη βόρεια είσοδο της πόλης Αλ-Μπιρέ, πρωτεύουσας του κυβερνείου της Ραμάλα και του Αλ Μπιρέ στη Δυτική Όχθη, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν τον Παλαιστίνιο νεαρό Μοχάμαντ Ιμάντ Χασανεΐν με πέντε σφαίρες στο κεφάλι.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ξέσπασαν ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ μαχητών της Παλαιστινιακής Αντίστασης και ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή, καθώς μαχητές της Αντίστασης άνοιξαν πυρ κατά κατοχικών περιπολιών σε συνοικία της πόλης.

Αυτό έρχεται εν μέσω μιας συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης στην πόλη Τζενίν και τον προσφυγικό καταυλισμό της. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση στην Τζενίν και τον καταυλισμό της ανήλθε στους εννέα, συμπεριλαμβανομένων των τριών που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα ισραηλινού βομβαρδισμού.

Στη Ραμάλα πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στην ισραηλινή επίθεση στην Τζενίν.

Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης ανάμεσα σε δεκάδες Παλαιστίνιους νέους και Ισραηλινούς στρατιώτες κατοχής στη βόρεια είσοδο της Αλ-Μπιρέ, κοντά στον παράνομο ισραηλινό εποικισμό «Μπέιτ Ελ», σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Τζενίν.

Σε απάντηση στη συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση κατά της Τζενίν και του προσφυγικού της καταυλισμού, η Παλαιστινιακή Προεδρία δήλωσε ότι η επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην πόλη είναι ένα ακόμα έγκλημα πολέμου κατά του παλαιστινιακού λαού.

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας, Ναμπίλ Αμπού Ρουντινέχ, τόνισε σε δήλωσή του ότι «αυτό που κάνει η ισραηλινή κυβέρνηση κατοχής στην πόλη Τζενίν και το στρατόπεδό της είναι ένα νέο έγκλημα πολέμου κατά του ανυπεράσπιστου λαού μας».

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν θα παραδοθεί και «θα παραμείνει σταθερός στη γη του μπροστά σε αυτή τη βάναυση επίθεση μέχρι να ηττηθεί η κατοχή και να επιτευχθεί η ελευθερία».

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος επισήμανε ότι «όλα αυτά τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την κατοχική κυβέρνηση και τους τρομοκράτες εποίκους της δεν θα επιτύχουν ασφάλεια και σταθερότητα για αυτούς, εκτός αν νιώσει [ασφάλεια και σταθερότητα] και ο παλαιστινιακός λαός μας».

Σε άλλο σημείο, ο Αμπού Ρουντινέχ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να σπάσει την επαίσχυντη σιωπή της και να λάβει σοβαρά μέτρα για να αναγκάσει το Ισραήλ να σταματήσει την επιθετικότητά του εναντίον του παλαιστινιακού λαού και να το καταστήσει υπεύθυνο για όλα αυτά τα εγκλήματα».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής καταδίκασε έντονα την επίθεση της ισραηλινής κατοχής εναντίον της Τζενίν και του στρατοπέδου της, ζητώντας επείγουσα διεθνή επέμβαση για να σταματήσει.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο έκρινε ότι η τελευταία επίθεση αποτελεί μέρος της επίσημης ισραηλινής κατοχικής πολιτικής χρήσης στρατιωτικής βίας κατά του ανυπεράσπιστου παλαιστινιακού λαού, θεωρώντας την ισραηλινή κυβέρνηση πλήρως υπεύθυνη για τις συνέπειές της.

Η δήλωση προέτρεψε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) να σπάσει τη σιωπή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα