ΑΘΗΝΑ
07:30
|
22.02.2024
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η Ε.Ε. θα διαπλασιάσει «τις προσπάθειες κατά της διακίνησης μεταναστών».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Ευρώπη έπειτα από δεκαετίες επαναλαμβανόμενων αποτυχιών γυρίζει τώρα σελίδα στη μετανάστευση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσθέτοντας ότι «είμαστε κοντά σε ένα παγκόσμιο σύστημα βασισμένο σε κανόνες».

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «υπάρχει ακόμα δουλειά μπροστά», ωστόσο «έχουμε έναν οδικό χάρτη που όλοι συμφωνήσαμε και που εφαρμόζεται τώρα και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τους συννομοθέτες να ολοκληρώσουν το έργο». Σε σχέση με το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου επισήμανε ότι «είναι μια ακόμη έκκληση για δράση, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη να εντατικοποιήσουμε τη δουλειά μας με τις χώρες εταίρους, να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας κατά της διακίνησης μεταναστών».

Σημειώνεται ότι η κατέυθυνση ισχυρότερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της που υιοθετείται από την Ε.Ε. μετά την τελευταία Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής σχετικά με το μεταναστευτικό, χαιρετίστηκε από την ακροδεξιά Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, ως «ιταλική επιτυχία».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε επίσης ότι το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου «ήταν σοκ, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη» καθώς και ότι «όλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν πρέπει να απαντηθούν στο πλαίσιο του πού συνέβη αυτό. Είμαστε μία Ένωση δημοκρατιών. Δεν αυτοσχεδιάζουμε νομικές διαδικασίες. Πρέπει να δουλέψουμε με το σύστημα που υπάρχει. Σημειώνουμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός διέταξε άμεση ποινική έρευνα. Καλωσορίζουμε ότι οι Έλληνες εισαγγελείς ξεκίνησαν ήδη να εργάζονται πάνω σε αυτό».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ανέφερε ότι ο στόχος παραμένει η επιδίωξη ολοκληρωμένων win-win εταιρικών σχέσεων με τρίτες χώρες, βασισμένες σε αμοιβαία επωφελή συνεργασία, καθώς και ότι η δουλειά σε σχέση με τις νομικές οδούς αποτελεί «βασικό κομμάτι σε ολόκληρο το παζλ».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέμπη: Απορρίφθηκε από την Εξεταστική το αίτημα να διερευνηθεί ο Καραμανλής για ψευδορκία

Η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί για ψευδορκία.
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Διάλογο με τον Τουσκ θέλει ο Ζελένσκι, στο φόντο των μπλόκων Πολωνών αγροτών

Προτροπή Δένδια στην Αλβανία για τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου

Εναέρια ρίψη βοήθειας στη Βόρεια Γάζα από Βρετανία και Ιορδανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα