ΑΘΗΝΑ
12:23
|
05.05.2024
Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, επίτιμος καλεσμένος στην στρατιωτική παρέλαση για την γαλλική εθνική επέτειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γαλλική κυβέρνηση κινητοποιεί 130.000 μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης ενόψει της εθνικής εορτής, της ημέρας της Βαστίλης, αύριο Παρασκευή 14η Ιουλίου, με φόντο τις ανησυχίες για νέα επεισόδια καθώς δεν έχουν καταλαγιάσει οι διαμαρτυρίες για την δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό στις 27 Ιουνίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε, χθες Τετάρτη, έκτακτα μέτρα σύμφωνα με τα οποία σήμερα και αύριο θα αναπτυχθούν 45.000 αστυνομικοί στο Παρίσι ενώ έχουν τεθεί σε συναγερμό δυνάμεις ταχείας επέμβασης, ελικόπτερα, τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα. Λεωφορεία και τραμ θα σταματήσουν να εκτελούν δρομολόγια στις 22:00 τοπική ώρα και τις δύο ημέρες, αλλά μετρό και προαστιακός θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο θάνατος του 17χρονου Ναέλ Μ. από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου την 27η Ιουνίου έβαλε φωτιά στη Γαλλία: πυροδότησε επεισόδια για αλλεπάλληλα βράδια, με κτίρια να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, όπως και οχήματα, καταστροφές και λεηλασίες δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών και καταστημάτων σε αρκετές πόλεις.

Παρότι οι καθημερινές ταραχές κόπασαν, διαδηλώσεις έγιναν και το περασμένο Σάββατο – αν και απαγορευμένες και η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανησυχεί για τον κίνδυνο αναζωπύρωσής τους την ημέρα της Βαστίλης.

Ήδη εφαρμόζεται απαγόρευση της πώλησης και της χρήσης πυροτεχνημάτων σε εθνική κλίμακα, καθώς χρησιμοποιήθηκαν ευρέως από διαδηλωτές κατά αστυνομικών στις ταραχές και αρκετοί δήμοι ακύρωσαν εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων για λόγους ασφαλείας.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που εν μέσω διαμαρτυριών για τα δημοκρατικά δικαιώματα θα δεχθεί ως επίτιμο καλεσμένο για την ετήσια στρατιωτική παρέλαση τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, όπως ανακοινώθηκε δεν θα εκφωνήσει την παραδοσιακή ομιλία των Γάλλων προέδρων για την εθνική επέτειο που συνήθως αναμεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να στηρίξει την Παλαιστίνη

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα