ΑΘΗΝΑ
11:09
|
28.04.2024
Η κα. Κεφαλογιάννη βάζει τα πράγματα στη θέση τους και καλωσορίζει τους νέους τουρίστες στις στάχτες, ε, στα νησιά ήθελα να πω.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είχαμε κάποιες εκκενώσεις σπιτιών αλλά τίποτα σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν στη Ρόδο» δήλωσε η κα. Κεφαλογιάννη, λέγοντας παράλληλα ότι μόνο ένα μικρό μέρος του νησιού έχει επηρεαστεί. «Οι τουρίστες πρέπει να συνεχίσουν να ταξιδεύουν στην Κέρκυρα και τη Ρόδο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο και είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι μόνο ένα μικρό μέρος του νησιού της Ρόδου έχει επηρεαστεί» συνέχισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο Radio 4 του BBC.

Και κάπως έτσι θα μπορούσα να κλείσω το άρθρο. Υπάρχει άλλωστε κάποιος λόγος να σχολιάσουμε κάτι πάνω σε αυτή τη δήλωση;

Οι τουρίστες σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, μπορούν να ταξιδεύουν στα δύο νησιά που ακόμα φλέγονται ανεξέλεγκτα, που έχουν γίνει στάχτη, που τουρίστες έφυγαν και συνεχίζουν να φεύγουν άρον-άρον κρατώντας ό,τι πρόλαβαν να μαζέψουν από τα ξενοδοχεία, που πτώματα ζώων κείτονται στους δρόμους. Φυσικά και μπορούν οι τουρίστες να συνεχίσουν να ταξιδεύουν στη Ρόδο και στην Κέρκυρα…

Άλλωστε σύμφωνα με τις δηλώσεις της κα. Κεφαλογιάννη μόνο ένα μικρό μέρος της Ρόδου κάηκε, δεν έγινε και τίποτα βρε παιδιά, μην είμαστε υπερβολικοί. Μην κοιτάτε φωτογραφίες και βίντεο από τα social media, από φίλους και συγγενείς που στέλνουν από τα νησιά. Όχι, όχι, ευτυχώς μόνο ένα μικρό μέρος κάηκε!!

Τι, είμαι υπερβολική; Μα τα είπε η κα. Κεφαλογιάννη, όπως θα ακούσετε παρακάτω:

Η ίδια χαρακτήρισε, μάλιστα, λανθασμένες τις εκτιμήσεις ότι το 50% του νησιού έχει επηρεαστεί από την πύρινη λαίλαπα. «Το ποσοστό είναι ανάμεσα στο 10 και 20%» είπε χαρακτηριστικά. Βέβαια, η ίδια τόνισε παράλληλα ότι «Πράγματι επρόκειτο για την μεγαλύτερη εκκένωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα μέσα σε μερικές ώρες, αλλά όλοι είναι ασφαλείς».

Οξύμωρες και αντιφατικές οι δυο προτάσεις, της ίδιας συνέντευξης, του ίδιου παραλογισμού.

Ας καλωσορίσουμε και επίσημα τους νέους μας τουρίστες και να τους ευχηθούμε «Ό,τι σας φωτίσει ο Θεός» και όπως λέει και η καμπάνια του ΕΟΤ: All You Want is Greece!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα