ΑΘΗΝΑ
14:05
|
03.05.2024
Ο Τσιν Γκανγκ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως εδώ και ένα μήνα. Ο Γουανγκ Γι αναλαμβάνει ξανά το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
Chinese Foreign Minister Qin Gang holds a book of China's Constitution at a news conference on the sidelines of the National People's Congress (NPC) in Beijing, China March 7, 2023. REUTERS/Thomas Peter
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα απομάκρυνε τον Τσιν Γκανγκ από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Είχε αναλάβει τα καθήκοντά του πριν από σχεδόν επτά μήνες.

Το υπουργείο Εξωτερικών θα αναλάβει ο επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Γουάνγκ Γι, ο οποίος κατείχε τη θέση από το 2013 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022 που ανέλαβε ο Τσιν Γκανγκ.

Η παρατεταμένη απουσία του Τσιν Γκανγκ από το δημόσιο χώρο -και η σιωπή του υπουργείου του γύρω από αυτή- έχει πυροδοτήσει μανιώδεις εικασίες.

Οι τελευταία γνωστή δημόσια εμφάνιση του 57χρονου ήταν στις 25 Ιουνίου.

«Το ανώτατο κοινοβούλιο της Κίνας ψήφισε τον διορισμό του Γουάνγκ Γι ως υπουργού Εξωτερικών», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Ο Τσιν Γκανγκ απομακρύνθηκε από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών».

Το δημοσίευμα του Xinhua αναφέρει ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υπέγραψε το σχετικό διάταγμα, αλλά δεν αναφέρει τους λόγους της αντικατάστασης του Τσιν Γκανγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα