ΑΘΗΝΑ
18:34
|
02.05.2024
Άσε που δεν έχουν και όλα τα δάση την ίδια οικολογική σημασία. Άτιμη κλιματική κρίση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ικανό κράτος δεν έχουμε-τσεκ. Πρωθυπουργό και υπουργούς με ικανότητες δεν έχουμε-τσεκ. Οικονομία δεν έχουμε-τσεκ. Ασφάλεια δεν έχουμε-τσεκ. Εκπαίδευση δεν έχουμε-τσεκ. Χλωρίδα και πανίδα δεν έχουμε-καρατσέκ (που λέμε και στο χωριό μου).

Πόλεμο έχουμε-τσεκ, όπως δήλωσε και ο κ. Μητσοτάκης εχθές από το βήμα της Βουλής, ανανεωμένος και ξυρισμένος, πια, έβγαλε από πάνω του τον μανδύα της θλίψης και επανήλθε δριμύτερος. Έχουμε πόλεμο με την κλιματική κρίση από ό,τι φαίνεται και από ό,τι ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός μας, ένας πόλεμος που είναι άνισος αφού «Τα μεσογειακά μας δάση ήταν πάντα επιρρεπή στις πυρκαγιές» όπως δήλωσε και ο ίδιος, ρίχνοντας, σαφώς, τις ευθύνες των καταστροφών στους καύσωνες.

Ας θυμηθούμε όμως κάποιες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και μερικών υπουργών του (νυν!) ανά τα χρόνια, για να καταλάβουμε και εμείς οι κουτοί, πώς ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος και γιατί τέλος πάντων για αυτές τις καταστροφές δεν φταίει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά η κλιματική κρίση:

  • «Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε», είχε δηλώσει κυνικά και προκλητικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, την ώρα που πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι έδιναν άνιση μάχη με τις φλόγες, με πενιχρά μέσα για να σώσουν σπίτια, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον στην Ανατολική Αττική, τα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι.
  • «Κάποια στιγμή το δάσος θα καεί», είχε δηλώσει με περίσσιο θάρρος ο Πρωθυπουργός μας, σχετικά με την πυρκαγιά στο βουνό Ερημίτης στην Κέρκυρα.
  • «Δεν χρειάζεται να καούν τα δάση για να φτιαχτούν ανεμογεννήτριες, μπορούμε να τις φτιάξουμε και μέσα στα δάση. Αυτή η δαιμονοποίηση των ανεμογεννητριών βρίσκεται απέναντι μας. Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι εχθροί, είναι σύμμαχοι», είχε πει ξανά ο κ. Μητσοτάκης.
  • «Δεν είναι δυνατόν να περιμένει από μια κυβέρνηση να φροντίσει όλα τα δάση της επικράτειας με την ίδια επιμέλεια. Θυμίζω ότι η έκταση των δασών έχει αυξηθεί. Δεν έχουν τα δάση την ίδια οικολογική σημασία. Στην Κεντρική Εύβοια ο δρυμός της Δίρφης έμεινε άκαυτος και πρέπει να τον προστατεύσουμε με κάθε δύναμη. Έχουμε τα μέσα έχουμε τη χρηματοδότηση και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε και τη διακομματική στήριξη για να προχωρήσουμε σε τέτοιες παρεμβάσεις» είχε δηλώσει ακάθεκτος ο κ. Μητσοτάκης το καλοκαίρι του 2021 αναφορικά με τις τότε καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και την Εύβοια. Ακούσαμε καλά έτσι; «Δεν έχουν τα δάση την ίδια οικολογική σημασία». Προχωράμε.
  • Φυσικά, μην ξεχάσουμε και τις δηλώσεις όλο γέλιο του κ. Μητσοτάκη πριν λίγες μέρες στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, σχετικά με τις ολέθριες πυρκαγιές στη Ρόδο, Κέρκυρα, Αίγιο, Κάρυστο με το χαρακτηριστικό «εκεί στη δυτική Πελοπόννησο μονίμως μας βγάζει δουλίτσα».
@radio80s.eu φωτια#πυροσβεστικη ♬ πρωτότυπος ήχος – radio80s

Πάμε τώρα και σε μερικές δηλώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τις πυρκαγιές:

  • «Τι να το κάνουμε αυτό το πράγμα αν δεν αποδίδει χρήμα»…
  • «Δεν μπορώ να κάνω κριτική, δεν ήμουν εκεί. Εκείνοι που έχουν τη συνολική ευθύνη, ήταν στα κέντρα επιχειρήσεων και γνώριζαν την κατάσταση, εκείνοι μπορούν να σας εξηγήσουν τι έγινε. Αυτό που έχει εξηγηθεί και από τον κ. Χαρδαλιά και άλλους, είναι ότι είναι άλλο πράγμα ο άνεμος που φυσάει σε μια περιοχή και άλλος ο άνεμος που φυσάει μέσα στην πυρκαγιά. Το μείζον ήταν η παρατεταμένη υψηλή θερμοκρασία που είχε προηγηθεί. Είχαμε δέκα ημέρες καύσωνα, τα πεύκα ήταν ξερά, ξεκίνησε η φωτιά και επεκτάθηκε. Έχει υπάρξει μια επιτυχία, ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό υποτιμάται. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Έχουμε πυρκαγιές που πολλοί άνθρωποι πέθαναν. Υπήρξε μεγάλη καταστροφή στις περιουσίες των ανθρώπων που θα αποζημιωθεί άμεσα, και μεγάλη συμφορά στο φυσικό περιβάλλον, για την οποία πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να την αναστρέψουμε. Αυτό συνέβη. Δεν είναι και οι πρώτες πυρκαγιές που ζούμε στην Ελλάδα. Δεν θυμάμαι καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές. Πρέπει να καταλάβουμε το μέτρο» είχε δηλώσει το καλοκαίρι του 2021, σχετικά με τις πυρκαγιές στην Εύβοια και την Αττική ο κ. Γεωργιάδης.
  • «Αφού δεν έχουμε ανθρώπινα θύμα, όλα ξαναφτιάχνονται. Ότι κάναμε είναι σωστό και καταφέραμε να εκκενώσουμε πολλές περιοχές», δήλωσε πριν λίγες μέρες ο κ. Γεωργιάδης.
@eton_pale #adonisgeorgiadis #gia #foties #proto #melima #kivernisi #mitsotakis_kiriakos #antropines #zoes #ellada #kalokairi #2023 ♬ πρωτότυπος ήχος – Eton pale

Ας δούμε τώρα, τι είχε πει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης για τη ΝΔ, κάποια χρόνια πριν γίνει βουλευτής και υπουργός του κ. Μητσοτάκη, σχετικά με την αντιμετώπιση της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές:

@poligrafos Ο Άδωνις Γεωργιάδης τότε και τώρα… για τις πυρκαγιές με κυβέρνηση ΝΔ! #αδωνις #κυβερνηση_τσιρκο #πυρκαγιες #κυβερνηση_Μητσοτακη ♬ πρωτότυπος ήχος – poligrafos

Νέρωνα και ως την πιο ανίκανη κυβέρνηση από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, είχε χαρακτηρίσει την τότε κυβέρνηση ο νυν υπουργός του κ. Μητσοτάκη! Καλέ τι λέτε τώρα;!

Άραγε για ποιον πόλεμο μιλάμε; Είμαστε σίγουροι ότι ο πόλεμος είναι με την κλιματική κρίση; Ρωτώ εγώ τώρα…

@epikera Εδώ είμαστε ❗️ #μητσοτακης #φωτια #πυρκαγια ♬ оригинальный звук – Επίκαιρα !



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα