ΑΘΗΝΑ
11:32
|
01.05.2024
Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τις παράνομες ενέργειες του Κιέβου, καταγγέλλει σε 30σέλιδη έκθεσή του του ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σιωπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τα εγκλήματα του Κιέβου κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC) αντιστοιχεί στην πραγματικότητα σε έγκριση αυτών των παράνομων πράξεων, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε έκθεση με τίτλο «Παράνομες ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου που στοχεύουν την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (UOC), τον κλήρο και τους ενορίτες της».

«Ενώ παρουσιάζονται ως σκληρές υπερασπίστριες της θρησκευτικής ελευθερίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσιωπούν πληροφορίες σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξε το Κίεβο. Μέσω της Επιτροπής του Κογκρέσου για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία και του Υπουργείου Εξωτερικών, οι ΗΠΑ εκδίδουν τακτικά εκθέσεις για τις παραβιάσεις θρησκευτικών δικαιωμάτων ανά τον κόσμο. Ωστόσο, απέτυχαν να επικρίνουν την εκκλησιαστική πολιτική του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατόπιν της έναρξης της δίωξης των ορθοδόξων πιστών στην Ουκρανία, γεγονός που θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι οι ΗΠΑ εγκρίνουν τις παράνομες πράξεις που διαπράττουν οι υποτακτικοί τους», αναφέρεται σε ένα σημείο της έκθεσης που παρατίθεται από το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία συμβάλλουν στη συνολική εικόνα μιας συστημικής κρίσης στην παγκόσμια Ορθοδοξία που προκαλείται από τις πολιτικές του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών, που ενθαρρύνουν τους σχισματικούς να κάνουν αυτά που κάνουν».

«Οι αρχές του Κιέβου και η Δύση προσπαθούν να βάλουν μια σφήνα ανάμεσα στον ρωσικό και τον ουκρανικό λαό, για να καταστρέψουν την πνευματική συγγένεια των Ορθοδόξων πιστών στις δύο χώρες, ακόμα και παρά την απόφαση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να ανεξαρτητοποιηθεί από το Πατριαρχείο Μόσχας», επισημαίνεται στην 30σέλιδη έκθεση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι «ο ΟΗΕ και άλλοι εξειδικευμένοι οργανισμοί δεν έχουν ακόμη επικεντρωθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κανονική Ορθοδοξία στην Ουκρανία». «Συνήθως δίνουν μη δεσμευτικές απαντήσεις που λένε ότι παρακολουθούν την κατάσταση», αλλά δεν προβαίνουν σε κάποια «επαρκή αντίδραση», δηλώνει το ρωσικό υπ.Εξ.

«Δεν έχει υπάρξει ακόμη επαρκής απάντηση στην αντι-ορθόδοξη πολιτική που υιοθέτησε το κυβερνών καθεστώς στο Κίεβο ή στις πολλές περιπτώσεις κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της UOC, ενώ οι κληρικοί και οι πιστοί της υπέμειναν αυθαίρετη μεταχείριση και βία», αναφέρεται στο έγγραφο.

«Οι αρχές του Κιέβου έχουν παραβιάσει κατάφωρα τα ακόλουθα, μεταξύ άλλων διεθνή νομικά έγγραφα: τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Διακήρυξη του ΟΗΕ για την εξάλειψη κάθε μορφής μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων βάσει θρησκείας ή πεποιθήσεων, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τη Διεθνή Σύμβαση για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Φυλετικών Διακρίσεων, τις αντίστοιχες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ και πολλές άλλες διεθνείς πράξεις που εγγυώνται τη θρησκευτική ελευθερία ως αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα», τόνισε στην έκθεσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα