ΑΘΗΝΑ
05:38
|
17.05.2024
Ζαχάροβα: «Κάποια στιγμή, θα πρέπει να βρούμε το θάρρος να τους πούμε: ‘Αρκετά ανεχτήκαμε’». Απείλησαν με άρνηση στήριξης από το ΔΝΤ ενόψει του Φόρουμ Ρωσίας-Αφρικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απειλές από τη Δύση, εναντίον μιας σειράς αφρικανικών χωρών, όσο αφορά στη συνεργασία τους με τη Μόσχα, κατήγγειλε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεύτερης συνόδου κορυφής του Φόρουμ Ρωσίας-Αφρικής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από 49 αφρικανικές χώρες.

«Τόνισαν σε ορισμένες αφρικανικές χώρες ότι εάν αρνηθούν να τηρήσουν μια επιθετική, φιλοδυτική στάση απέναντι στη Ρωσία, δεν θα πρέπει να υπολογίζουν στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή της Παγκόσμιας Τράπεζας, μηχανισμούς στους οποίους κυριαρχούν οι ΗΠΑ», είπε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Πρόσθεσε δε ότι οι απειλές προχώρησαν και σε προσωπικό επίπεδο εναντίον μιας σειράς πολιτικών προσώπων από αφρικανικές χώρες.

«Εκφόβισαν και εκβίασαν τις οικογένειες τους, απείλησαν να επιβάλουν κυρώσεις και να παγώσουν περιουσιακά στοιχεία προσώπων και επιχειρήσεων», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

«Η φαντασία τους από αυτή την άποψη είναι πλούσια και διαθέτουν διάφορα εργαλεία πίεσης. Αλλά, κάποια στιγμή, θα πρέπει να βρούμε το θάρρος να τους πούμε: ‘Αρκετά ανεχτήκαμε’», κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

Μίτσκοσκι: «Μακεδονία είναι το όνομα της χώρας, αν δεν αρέσει στην Ελλάδα να πάει στη Χάγη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα