ΑΘΗΝΑ
18:38
|
27.04.2024
Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ πόσταρε σκίτσο με την είσοδο του Άουσβιτς και την επιγραφή «Το 16ωρο απελευθερώνει».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε ανάρτηση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Σερρών και υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτη Καρίπογλου με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για 16ωρη εργασία.

Στην ανάρτησή του ο κ. Καρίπογλου είχε ποστάρει ένα σκίτσο με την είσοδο του στρατοπέδου Άουσβιτς και την επιγραφή «Το 16ωρο απελευθερώνει» –κατά παράφραση του «η εργασία απελευθερώνει» (Arbeit macht frei) συνοδεύοντάς το με το σχόλιο, «ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Στη συνέχεια, ωστόσο, η ανάρτηση αυτή αποσύρθηκε ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κ. Καρίπογλου έκανε νέο σχόλιο σε κοινωνικά δίκτυα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η συσχέτιση με το Άουσβιτς ήταν «μη ορθή και λανθασμένη». Έσπευσε όμως να υπογραμμίσει πως οι διευκρινίσεις για το νομοσχέδιο δεν ήταν διαφωτιστικές, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν απαντά στην ουσία της υπόθεσης.

Μαρινάκης: Πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα για το 16ωρο

«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Και επισημαίνει: «Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα.

Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν “16ωρο” απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας.

ΠΑΣΟΚ: ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Θα μας βρουν απέναντι

«Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Α. Γεωργιάδη δημιούργησαν αλγεινή εντύπωση στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.

Και μόνο το γεγονός ότι η πρώτη συζήτηση που άνοιξε ο νέος υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν επιδιώκει τη βελτίωση των όρων εργασίας των μισθωτών, αλλά την εντατικοποίηση τους, είναι σαφής οπισθοχώρηση από τον σχετικό διάλογο που εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων» επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους οι Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε Εργασίας και Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Γραμματέας Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ωστόσο δεν πρόκειται να ξεκινήσει μια άναρχη συζήτηση μεσω δηλώσεων και διαρροών, που αλλάζουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Περιμένουμε το σχετικό σχέδιο νόμου ώστε να τοποθετηθούμε ολοκληρωμένα με γνώμονα τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων» προσθέτουν στη δήλωσή τους οι Γ. Μουλκιώτης και Μ. Καλαντζόπουλος και καταλήγουν:

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπερασπίζεται στην πράξη την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας εργασίας και ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Σχέδια που πλήττουν αυτήν τη σταθερή θέση μας, θα μας βρουν απέναντι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα