ΑΘΗΝΑ
11:41
|
03.05.2024
Από την Κυριακή γνώριζε η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας στην Αθήνα για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν έκανε τίποτε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πληθαίνουν οι ενδείξεις πως οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερωθεί από την Κροατία για την κάθοδο των εκατοντάδων εξτρεμιστών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Νέα Φιλαδέλφεια, παρότι την ίδια ώρα Κροάτες αξιωματούχοι αποφεύγουν να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για την εγκληματική δράση των χούλιγκαν που οδήγησε στον άδικο χαμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη και τον σοβαρό τραυματισμό αρκετών άλλων, μεταξύ των οποίων και ενός κοριτσιού μόλις 13 ετών.

Η ημερήσια κροατική εφημερίδα Jutarnji αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ πως η κροατική αστυνομία είχε ειδοποιήσει «έγκαιρα» δίνοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες στις ελληνικές αρχές μέσω Europol και Interpol για τις επιχειρησιακές πληροφορίες που είχε και τους οπαδούς που βρίσκονταν στα σύνορα. Αναφέρει επίσης πως το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών είχε δώσει διευκρινίσεις για την υπόθεση «μολονότι δεν είναι ξεκάθαρο πώς μία τόσο μεγάλη ομάδα οπαδών κατάφερε να διασχίσει όλη τη χώρα και να φτάσει στην Αθήνα», ενώ από την άλλη υποστηρίζεται πως «δεν υπήρχε νομική βάση» για να σταματήσουν τους οπαδούς της Ντιναμό που κατευθύνονταν στην Ελλάδα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ επιχειρείται «απενοχοποίηση» των κροατικών αρχών καθώς Κροάτες αστυνομικοί αξιωματούχοι αναφέρεται πως «έκαναν ό,τι μπορούσαν» διαβιβάζοντας εγκαίρως τις πληροφορίες, αφήνοντας τις ελληνικές αρχές να βγάλουν, ουσιαστικά, «τα κάστανα από τη φωτιά».

Ήξερε δύο μέρες πριν η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Αθήνας

Άλλα στοιχεία δείχνουν πως η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας στην Ασφάλεια Αττικής γνώριζε τουλάχιστον από την Κυριακή από τις κροατικές αρχές για τις προθέσεις των Κροατών χούλιγκαν ενώ είχε στη διάθεσή της ακόμη και τους αριθμούς κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων που χρησιμοποίησαν για να κατέβουν από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα.

Η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας ήξερε εγκαίρως, από την Κυριακή, 6 Αυγούστου 2023, για τους 150 οπαδούς της Ντιναμό που έρχονταν στην Αθήνα αλλά είναι ακατανόητο γιατί δεν πήρε ουσιαστικά κανένα μέτρο ασφαλείας για να αποτρέψει τα όσα εφιαλτικά εκτυλίχθηκαν έξω από το στάδιο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της 7ης Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα