ΑΘΗΝΑ
01:17
|
13.05.2024
Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες, ενώ περισσότεροι από 50 οπαδοί δεν έχουν συλληφθεί ακόμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η δικογραφία της οποίας είναι ογκωδέστατη.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση για την οποία χθες Τετάρτη (09/08) ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 105 κατηγορούμενους ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια. Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.

Η απολογητική διαδικασία, μετά τις προθεσμίες που έλαβαν οι κατηγορούμενοι χθες βράδυ προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ορίστηκε να ξεκινήσει την Παρασκευή (11/08) το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή (13/08).

Οι απολογίες προγραμματίστηκε να γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα. Όλα αυτά, την ώρα που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περισσότεροι από 50 οπαδοί διαφεύγουν της σύλληψης. Εικάζεται, μάλιστα, πως οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα, κρύβονται σε ξενοδοχεία ή σε καταλύματα AIRBNB, οπότε είναι πιο δύσκολο να συλληφθούν.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή αναμένεται να τελεστεί και η κηδεία του 29χρονου Μιχάλη, στην Ελευσίνα.

Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα

Βαρύτατες κατηγορίες για πράξεις που συνδέονται με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης απήγγειλε χθες Τετάρτη (09/08) ο Εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η δίωξη που ασκήθηκε στους κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αφορά 4 κακουργηματικές κατηγορίες και 7 σε βαθμό πλημμελήματος.

Στη δίωξη περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη, αδίκημα ωστόσο το οποίο προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε αυτήν τη φάση της έρευνας.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεία από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
  • Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
  • Έκρηξη εκρηκτικών
  • Κατοχή εκρηκτικών

Τα πλημμελήματα:

  • Διατάραξη κοινής ειρήνης
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικό νόμο)
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Οπλοχρησία
  • Κατοχή φωτοβολίδων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Στους 143 οι νεκροι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα