ΑΘΗΝΑ
21:22
|
02.05.2024
Το πλεούμενο είχε αναχωρήσει από τη Σενεγάλη, ενώ ήδη έχουν εντοπιστεί 7 πτώματα σύμφωνα με τον ΔΟΜ.
Ναυάγιο στο Πράσινο Ακρωτήρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι εικάζεται ότι έχασαν τη ζωή τους λόγω ανατροπής πλεούμενου με μετανάστες που είχε αναχωρήσει στις αρχές Ιουλίου από τη Σενεγάλη και εντοπίστηκε τη Δευτέρα στα ανοικτά του Πράσινου Ακρωτηρίου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο αριθμός των θυμάτων υπολογίζεται σε 63, ενώ 38 είναι οι επιζήσαντες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά ηλικίας 12-16 ετών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η Σάφα Μεσλί. Εκτός από τους 38 επιζήσαντες, συνεργεία έρευνας και διάσωσης εντόπισαν 7 πτώματα, ανέφερε η εκπρόσωπος του ΔΟΜ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, το πλεούμενο είχε αναχωρήσει στις 10 Ιουλίου από την τοποθεσία Φας Μποΐ στη δυτική Σενεγάλη, «με 101 επιβάτες».

Το πλεούμενο εντοπίστηκε από ισπανικό αλιευτικό περίπου 150 ναυτικά μίλια (227 χλμ) από το νησί Σαλ, ανακοίνωσε η αστυνομία του Πράσινου Ακρωτηρίου, νησιωτικής χώρας που απέχει σχεδόν 600 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σενεγάλης.

Η υπουργός Υγείας Φιλομένα Γκονκλάβες δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι τα μεταναστευτικά ζητήματα είναι παγκόσμιο ζήτημα, το οποίο απαιτεί διεθνή συνεργασία, πολλή συζήτηση και παγκόσμια στρατηγική. Όλα τα έθνη πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να μην χάσουμε άλλες ζωές στη θάλασσα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα