ΑΘΗΝΑ
08:22
|
06.05.2024
Από την ισχυρή έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα, ενώ το κτίριο υπέστη αρκετές ζημιές. Η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει ακόμα το γεγονός της επίθεσης.
Επίθεση ουκρανικού drone στη Μόσχα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπληξε ένα κτίριο στη Μόσχα, προκαλώντας έκρηξη που ακούστηκε στην πόλη, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι. Ο δήμαρχος, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε ότι η αεράμυνα κατέρριψε το drone με τα συντρίμμια του να πέφτουν στο Εκθεσιακό Κέντρο της περιοχής «Σίτι» της Μόσχας.

Σηματοδοτεί την τελευταία από μια σειρά τέτοιων επιθέσεων στη ρωσική πρωτεύουσα. Μη επαληθευμένα πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν πυκνό γκρίζο καπνό να υψώνεται στον νυχτερινό ουρανό πάνω από τη Μόσχα. Ωστόσο, δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 04:00 τοπική ώρα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram. Ανέφερε ότι, μετά την ενεργοποίηση των συστημάτων αεράμυνας της πόλης, το drone «άλλαξε πορεία πτήσης», πέφτοντας σε ένα μη οικιστικό κτίριο σε μια περιοχή της Μόσχας που φιλοξενεί μια σειρά από κυβερνητικά κτίρια και ουρανοξύστες.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αρχικές αναφορές για θύματα. Το Expo Center είναι ένας μεγάλος εκθεσιακός χώρος που χρησιμοποιείται για συνέδρια και απέχει λιγότερο από 5 χιλιόμετρα (3,1 μίλια) από το Κρεμλίνο. Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στην περιοχή είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η επίθεση προκάλεσε «ισχυρή έκρηξη».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι τα συντρίμμια δεν προκάλεσαν πυρκαγιά, ενώ ο κ. Σομπιάνιν είπε ότι το drone δεν προκάλεσε «καμία σημαντική ζημιά» στο κτίριο. Το ρωσικό πρακτορείο Tass, μετέδωσε ότι ένας από τους εξωτερικούς τοίχους του κέντρου κατέρρευσε μερικώς, επικαλούμενος υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. πρόσθεσε ότι η πληγείσα περιοχή ήταν περίπου 30 τετραγωνικά μέτρα.

Το αεροδρόμιο της Μόσχας έκλεισε επίσης μετά το περιστατικό, αναφέρει το Tass, αλλά άνοιξε ξανά λίγη ώρα αργότερα. Μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Μόσχα παρέμενε ανέγγιχτη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά τους τελευταίους μήνες έγινε στόχος επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα