ΑΘΗΝΑ
14:27
|
28.04.2024
Πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει πρεσβεία στο Κισινάου το επόμενο διάστημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Μολδαβίας αντάλλαξαν απόψεις για την προοπτική ενίσχυσης των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας, η οποία εκφράστηκε και στην Διακήρυξη των Αθηνών που υιοθέτησαν στις 21 Αυγούστου οι 11 ηγέτες που συμμετείχαν στο άτυπο δείπνο που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, παρουσία της ηγεσίας των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ακόμη την κ. Σάντου για την πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει πρεσβεία στο Κισινάου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Γιακόβ Μιλάτοβιτς και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα